Kjøper mer frukt i kiosken


Oppdatertdato: 2010-02-19 Tema: Frukt Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Reitan Servicehandel


Oslo (NW): Nordmenn velger stadig oftere frukt som kjapt mellommåltid, viser nye kiosktall. Salget av de mest populære sortene har økt med over 50 prosent det siste året. – Bananer, druer og ferskkuttet frukt på skål er de klareste vinnerne, men folk kjøper mer av det aller meste, sier Julie Johansen, kategorisjef for frukt og grønt i Narvesen og 7-Eleven.
Fruktsalget i de to kioskkjedene har økt med rundt 30 prosent de siste 12 månedene. Samlet volum nærmer seg 25 tonn årlig.

– En viktig grunn til økningen er nok satsingen på små forpakninger som passer når man bare er litt sulten. Samtidig har frukten fått en mye mer synlig plass i kiosken, sier Julie Johansen.

Sunn satsning

Reitan Servicehandel, som eier begge kioskkjedene, har satset på sunne hurtigmatalternativer i flere år.

– Vi er veldig fornøyd med at flere griper til frukt og grønt når de skal ha noe å spise i en fei. Salgsveksten er hyggelig for kioskene, godt for kundene og positivt for folkehelsa, sier kommunikasjonsdirektør Solfrid Flateby i Reitangruppen.
Hun er spesielt glad for at det har gitt uttelling å tenke nytt rundt frukt som kioskvare.

– Ferskkuttet frukt på skål er et typisk eksempel. Det er en trend at også den sunne hurtigmaten skal være lekker og gjerne litt eksotisk. For oss er det viktig å tilpasse oss slike strømninger, sier Solfrid Flateby.

Mindre pakninger

Svært mange ønsker bedre utvalg av sunn mat når de skal spise mens de er på farten.

– Godt over halvparten av befolkningen vil ha mer frukt og grønt, ifølge en undersøkelse fra SIFO. Vi jobber bevisst for at det skal bli lettere for kioskkundene å handle i tråd med dette ønsket, sier markeds- og konseptsjef Fredrik Eriksen i Bama, som leverer frukt og grønt til Narvesen og 7-Eleven.
Blant annet er det introdusert nye stativer som gjør frukten mer synlig i kioskene. Samtidig kommer flere av varene i små forpakninger.

– For noen måneder siden lanserte vi for eksempel 200 grams pakninger med druer som alternativ til halvkilospakningene. Det har ført til en flerdobling av kiosksalget. Samme tendens har vi sett for epler etter at det ble mulig å kjøpe bare ett eller eventuelt en pakke med to, sier Eriksen.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1815
Info.Supper.
Studentmat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.