Klassiske cocktail med en Jameson twist


Oppdatertdato: 2009-08-28 Tema: Whisky Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


I det siste har vi sett stor fornyet interesse for klassiske cocktails som for eksempel whiskey sours og manhattans i barene i Oslo.
De klassiske cocktail drinkene er et direkte resultat av bartendernes eksperimentering med forskjellige brennevinstyper. På 1800-tallet var irsk whiskey en av bartendernes favorittingredienser.
Under forbudstiden da det var vanskelig å få tak i alkohol, begynte bartenderne i de hemmelige barene som oppstod og benytte seg av gin i stedet for whiskey, fordi gin ikke krever lagring og derfor er lettere å produsere illegalt.
Jameson er en whiskey av høy kvalitet og svært allsidig, og vi ønsker derfor og presentere noen klassiske cocktails med en Jameson vri og med dette introdusere de gamle klassikerne på ny.

Whiskey Sour

Ingredienser:
4 cl Jameson
4 cl Nypresset sitronsaft
2 cl sukkerlake
1 dash eggehvite
1 dash Angostura Bitters
Appelsinskall til garnityr.

Fremgangsmåte:
Alle ingrediensene ristes lenge sammen med isbiter og helles så over i et whiskey sour glass. Pynt med en strimle appelsinskall.

Manhatten

Når man lager denne drinken med Jameson, fremhever den søte smaken av Vermouth den naturlige kryddersmaken og de svake notene av kirsebær i whiskeyen.

Ingredienser:
4 cl Jameson
1 cl Søt Vermouth
1 dash Angostura Bitters
Ett kirsebær

Fremgangsmåte:
Bland Jameson, søt vermouth og bitter i et mikseglass fylt med isbiter og rist det godt. Sil det så over i et avkjølt martini glass og pynt det med et kirsebær.

Mint Julep

En klassisk Julep laget med Jameson er en deilig og forfriskende sommerdrink som understreker den treaktige smaken i whiskeyen.

Ingredienser:
4 cl Jameson
3 cl sukkerlake
3-4 mynteblad
Og litt vann.

Fremgangsmåte:
Bruk mudleren til å knuse myntebladene i et glass sammen med vann og sukker. Tilsett så Jameson og bland det hele godt. Fyll glasset med knust is og bland det på nytt. Pynt med friske bær og flere mynteblader. Før du pynter med myntebladene riv lett i de slik at når du drikker fylles nesen med den friske aromaen fra bladene.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1692
Norsk mat.Gryteretter.
Bananer.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.