
Ett besøk i en bar i disse tider er ofte preget av nye, fancy drinker med flott utseende og moderne smak. Men det
er ikke for ingenting at enkelte drinker blir kalt klassiske drinker, de er rett og slett verd å få med seg, og
disse er ofte mye enklere å mikse enn nye med mange rare ingredienser som man aldri har hørt om.
Nå har jeg gjennom de siste månedene smakt meg gjennom deler av barkartet til Bakgården Bar i Kristiansand og har
og samlet opp en del smaksinntrykk av klassikerene. Nå har jeg selv sansen for det bitre og sure, og flere av
klassikerene falt i smak hos meg.
Men la oss ta en rask gjennomgang av de jeg mener er verd å prøve seg på, og som er enkle å lage.
Dry Martini
Denne kommer en ikke utenom. Er en sterk drink med markert gin smak. Denne skal være iskald. Hvis man bytter ut
oliven med perleløk så får man en
Gibson
5,5 cl dry gin
0,5 cl Noilly Prat
Røres med is
Siles ned i avkjølt martiniglass uten isbiter
Pynt med 1-2 oliven(flere hvis gjesten er sulten)
Cosmopolitan
En drink med ukjent historie. Er også en sterk drink lignende martini og manhatten.
3 cl vodka
1 cl cointreau/triple sec
1 cl fersk lime saft
1 cl cranberry juice
Kjøl ned ett cocktailglass med isbiter mens du lager drinken. Vodka, likør, limejuice og cranberry shakes i shaker
med is. Dette siles ned i cocktailglasset og pynt med en lime peel/twist. Lime skallet kan og legges i drinken som
vi gjorde.
Whisky sour
Klassiker for bourbonelskere
6 cl bourbon
1 cl sukkerlake
3 cl sitronsaft
Ristes godt med is og Siles over i et Sour glass. Evt litt eggehvite med for å lage skum.
Bronx
3 cl gin
1,5 cl tørr vermouth
1,5 cl søt vermouth
1,5 cl appelsin juice
Shakes med is og siles ned i cocktailglass
Manhatten
Denne drinken er og sterk, med bourbon smak.
4 cl amerikansk bourbon
1 dash rød vermouth
Litt angostura bitter i glasset
Dette er en klassisk drink.
Rør bourbon og vermut med is. Sil over i avkjølt cocktailglass. Stenk Angostura
Bitter i glasset like før serveringen. Kan og helles i før bourbon. Bitteren skal svirvle litt rundt i glasset.
Pynt med rødt cocktailbær.
Singapore Sling
Kjent drink med lang historie tilbake til Singapore på begynnelsen av 1900 tallet. God og forfriskende.
4 cl gin
1,5 cl cherry brandy
2-3 cl sitron saft
Schweppes Club soda
Shakes godt med is og siles over i et pjolter eller collinsglass med is. Fyll opp med soda.
Brandy Aleksander
2 cl Cognac eller brandy
2 cl kakaolikør
2 cl fløte
Ristes godt med is og siles opp i cocktailglass.
Sidecar
En drink med historie fra Paris. Med konjakk. Frisk og god.
2 cl cognac
2 cl cointreau
2 cl frisk sitronsaft
Shakes med is og siles ned i cocktailglass. Evt pynt med sitronskive.
2 søsken drinker er Godfather og Godmother
Godfather/godmother
3 cl Skotsk Whisky(3 cl vodka til godmother)
1 cl amaretto
Røres forsiktig over isbiter i ett whiskyglass. Evt pynt med cocktailbær i godmother
Bloody Mary
Denne tar jeg til slutt. Er vel kjent for sin "virkning" på tømmermenn.
5 cl vodka
5 cl tomatjuice
1 dash Worcestershire Sauce
1 dash Angostura Bitter
1 dash sitronjuice
Pepper og salt
Miks alt sammen i en mugge. Avkjøl før servering. Evt mix det med is og sil før servering. Bruk stort stetteglass
med selleristilk som pynt. Drinken heter sangre hvis det brukes tequila istedenfor vodka.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:382