Klementiner - julens søte smak


Oppdatertdato: 2012-12-20 Tema: Jul Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: frukt.no


Vi kan knapt tenke oss julen uten den lille, gule og søte klementinen . Vi har for lengst blitt et klementinelskende folk og spiser hele 5 kg per person i året. Det alt vesentlige konsumeres opp mot julen. Vi pynter julehuset vårt med klementiner og nisser, og pynten spises opp med største velbehag.

Nå er julesesongen av klementiner kommet for fullt. Det er den søte og veldig gode sorten Clemenules som er på markedet.
Tilgangen er meget god og kvaliteten helt på topp, kan importører melde.

Klementiner ble krysset fram i år 1900

Klementiner hører til varegruppen småsitrus, som er en gammel kinesisk kultur. Småsitrusen mandarin kom til Europa i 1805 og var oppkalt etter Kinas statsmenn. Den ble etter hvert dyrket rundt Middelhavet.
I år 1900 ble det krysset fram en ny variant. Det var det pater Clement i Algerie som sto for. Det ble en suksess. Han krysset mandarin med en annen sitrus med navn pomerans. Den nye sorten klementin ble en søt, steinfri og lettskrelt variant. Frukten har erobret hele verden,- også Norge.
Vi importerer klementiner i hovedsak fra Spania, men også fra Marokko.
Det har blitt utviklet mange klementinsorter for å kunne strekke sesongen og for å kunne tilby variasjoner. Her i Norge vil vi ha søte klementiner.
Klementiner er den viktigste sorten innen gruppen småsitrus i dag.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2593Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.