Klippfisk i hovedrollen på portugisisk TV


Oppdatertdato: 2003-07-16 Tema: Fisk Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Godfisk


To millioner portugisiske fjernsynsseere kunne kose seg med en og en halv times program om den norske klippfisken. I beste sendetid ble klippfisken vist fram og debattert på Portugals største TV-kanal, SIC-TV. Programmet, som allerede er sendt fire ganger, ble avsluttet med en halv times reportasje fra vinterfisket i Ballstad i Lofoten.

. I programmet deltok representanter fra det portugisiske torskelauget, som viste fram torsken i alle varianter. En gammel klippfiskhandler fra O Porto forklarte og demonstrerte hvordan kvaliteten på fisken bedømmes.

Den portugisiske fiskeridirektøren, en trålskipper og lederen av rederiforeningen debatterte fremtidsutsiktene for Portugal som fiskerinasjon - og for klippfisken.
Her ble det poengtert at torskebestanden fra Barentshavet er bærekraftig, og ikke utrydningstruet.

-Kjære landsmenn, ro dere ned! Deres trofaste venn (O fiel amigo) vil fortsatt være å finne på supern! slo fiskeridirektøren fast.

Den siste halvtimen av programmet var i sin helhet viet Ballstad i Lofoten, og vinterfisket der. I to uker i slutten av mars var TV-teamet med på Lofotfisket. Unger som skar torsketunger og eldre fiskere fortalte om livet i været, noe den portugisiske produsenten Carlos Rico var svært begeistret for - selv oppvokst med norsk fisk i klippfisk-hovedstaden Aveiro.

Portugal er det viktigste markedet for Norsk Klippfisk. Portugiserne har et lidenskapelig forhold til bacalao, og det fins et utall oppskrifter på den populære fiskeretten.
I fjor eksporterte Norge vel 22 000 tonn klippfisk til Portugal.

Tørrfisk på hjell: Det portugisiske fjernsynsteamet på befaring i Ballstad sammen med Eksportutvalgets Øyvind Arne Jensen (til venstre).

Kontaktperson: Øyvind Arne Jensen, tlf. 00351 21 301 5344Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:23
Norsk mat.singelmat.
Kjøttdeig.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.