Koker på Karl Johan


Oppdatertdato: 2005-06-08 Tema: Tradisjoner Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Landbruks- og matdepartementet


Oslo (NW): Til helgen skal landets beste kokkelærlinger koke på Karl Johan i Oslo. Under Matstreif 2005 skal de bevise at norske mattradisjoner kan være både trendy og ungdommelige.
Hele landet inntar hovedstaden med lokale mattradisjoner lørdag og søndag. 150 matprodusenter fra alle fylker skal diske opp med sine spesialiteter, og de beste kokkelærlingene fra alle landets fylker har fått en helt spesiell utfordring. De skal nemlig konkurrere i trend og tradisjon i en kokkekonkurranse arrangert av Innovasjon Norge.
Lørdag er det semifinale med nesten alle fylker representert. De seks beste kniver i finalen søndag.

Nyskapende

– Vi ønsker at fremtidens kokker skal være kreative og engasjerte når de bruker norske råvarer. Målet er at de unge kokkene skal være nyskapende. Maten skal både være spennende og enkel å lage. Samtidig skal rettene ivareta norsk matkultur, sier Arne Folkestad i Innovasjon Norge til Newswire.
Norske kokker har i en årrekke markert seg internasjonalt, og det er en økende interesse for norsk tradisjonsmat. Men det er ikke all denne maten som appellerer til ungdommen.

Trendy og tradisjonelt

– Norsk tradisjonsmat i ny innpakning er basis for mange småbedrifter i distriktene. Derfor er det viktig å treffe ungdommen der de er, slik at de kan bli interessert i maten og mulighetene som ligger i småskalaproduksjon av mat, sier Folkestad.
Kokkelærlingene skal bruke råvarer fra sitt eget hjemfylke, og de må vise at menyen er forankret i norsk matkultur. De må også begrunne valgene av råvarer. I finalen skal lagene lage håndmat til 40 personer hver.
Det skal settes opp et eget konkurransekjøkken på Universitetsplassen begge dager med god plass til publikum.

Les mer på :LMD sine nettsider

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:615
Norsk mat.Gryteretter.
Rask mat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.