KOS OPPRETTER GRUPPE I BERGEN


Oppdatertdato: 2009-02-15 Tema: Mathelse Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Freeimages.com, Screenshot Kilder: KOS


MANDAG 16. FEBRUAR - VELKOMMEN TIL ETABLERING AV LOKALGRUPPE VESTLANDET

Diabetes er en av vår tids raskest voksende sykdommer. Det er vanskelig å vite eksakt hvor mange som har utviklet denne sykdommen, men trolig er tallet rundt 200 - 250.000 personer. Antall overvektige øker også sterkt, og her er det en klar sammenheng. Antallet sykdommer forbundet med et for høyt inntak av karbohydrater, er ukjent, men trolig flere ganger så mange som lider av diabetes.

Foreningen kostreform ved overvekt og sukkersykdommer (KOS) ble nylig dannet med formål å gi kostholdsråd til alle som er rammet av overvekt og ulike sukkersykdommer inkludert diabetes type 1 og 2, slik at de kan få et bedre liv med mindre eller uten bruk av medikamenter. KOS har nå nærmere 400 medlemmer. - Endelig dannes det en lokalgruppe Vestlandet koordinert fra Bergen, og snart vil det komme kurstilbud og arrangementer som vil hjelpe de mange på Vestlandet som sliter med dette. - Utrolig mange der ute har prøvd "alt", bortsett fra de råd vi kan tilby. Disse vil KOS hjelpe til et bedre liv, sier fungerende leder i KOS, dr.philos. Dag Viljen Poleszynski, som også er fagredaktør for bladet Mat&Helse.

Styret i KOS ønsker velkommen initiativet til tidligere medlem av Norges diabetesforbund (NDF) Rune Hummelsund, som i disse dager tar sikte på å etablere foreningens første lokalgruppe. Foreningen kostreform ved overvekt og sukkersykdommer (KOS) hadde vinteren 2008 et arrangement og åpent møte i Bergen med lege Trude Hetland ved Dr. Lindbergs Klinikk og forfatteren Sten Sture Skaldeman. Møtet var en stor suksess, så det er med stor glede at vi nå for alvor starter arbeidet lokalt. Gruppen vil drive lokale aktiviteter for alle medlemmer fra hele Vestlandet (fra Stavanger til Ålesund) med Bergen som et naturlig samlingspunkt.

Alle medlemmer på Vestlandet som ønsker å delta i arbeidet, oppfordres til å kontakte Rune Hummelsund på telefon 901 67 708 eller e-post runehelse@gmail.com.
Møtet finner sted på Terminus, som ligger 10 meter fra jernbanestasjonen og 50 meter fra stort parkeringshus/rutebilsentral. På den måten gjør vi møtet tilgjengelig for så mange som mulig. Lokalet tar cirka 90 personer.

Dr.med. Sofie Hexeberg vil holde et lite foredrag om bakgrunnen for KOS og forklare hvorfor lavkarbokosthold er gunstig for diabetikere og andre som har helseplager grunnet et for høyt inntak av karbohydrater (sukker). Etter møtet vil KOS Vestlandet bli konstituert med Rune Hummelsund som koordinator. Ikke nøl med å melde deg på!

Oppstart av KOS i Bergen - MANDAG 16. februar kl. 18:00-21:00
på Terminus!
Alle er hjertelige velkomne. Adgang er gratis!

Besøk oss på www.kostreform.no. Der finner du flere nyheter, kostholdsråd og anbefalt litteratur.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1515Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.