Kraftig økning i salget av laktosefri og laktoseredusert melk


Oppdatertdato: 2015-02-04 Tema: Melkeallergi Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Melk.no Kilder: Melk.no


Salget av laktosefri og laktoseredusert melk økte i 2014 med nesten 30 % sammenlignet med året før. De siste fem årene har salget av denne type melk økt med mer enn 250 %. – Selv om laktosefri og laktoseredusert melk fortsatt utgjør en liten andel av den totale melkesalget er økningen svært markant, sier Ida Berg Hauge, daglig leder i Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no).

Tall fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) viser at laktosefri og laktoseredusert melk nå utgjør ca. 2 % av den samlede omsetningen av hvit melk og utgjorde i 2014 nesten 8 millioner liter.

– Det er den helt laktosefrie melken som tar nesten hele veksten, mens omsetningen av laktoseredusert melk holder seg relativt konstant, uttaler Berg Hauge.
Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) forventer at veksten i omsetningen av laktosefri melk vil fortsette i 2015, spesielt fordi det i høst også ble lansert laktosefri ekstra lett melk i tillegg til vanlig lettmelk.

- Vi er glad for at de som trenger det får flere laktosefrie alternativer å velge blant. For å sikre daglig inntak av kalsium anbefaler vi tre meieriprodukter daglig, og ett glass melk kan gjerne være ett av de tre. Laktosefri melk inneholder akkurat like mye kalsium og andre næringsstoffer som vanlig melk. Det er bare laktoseinnholdet som er endret, sier Berg Hauge i Melk.no.
Det er langt fra kun de som har en laktoseintoleranse som inntar laktosefri og laktoseredusert melk. Undersøkelser viser at anslagsvis kun 22 % av de som inntar laktosefri og laktoseredusert melk daglig oppgir at de selv har en laktoseintoleranse. 49 % oppgir at de drikker denne type melk fordi de har barn eller andre i husstanden som er laktoseintolerante. 29 % av den laktosefrie/-reduserte melken inntas av personer som verken selv eller husstandsmedlemmer har intoleranse*.

* Landsrepresentativ undersøkelse gjennomført av Ipsos MMI for Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) november 2014.

Fakta

Variantene av laktosefri og laktoseredusert vanlig hvit melk på markedet er laktosefri lettmelk, laktosefri ekstra lett melk og laktoseredusert lettmelk.
Laktoseredusert og laktosefri melk utgjør ca. 2 % av den samlede omsetningen av vanlig hvit melk og utgjorde i 2014 nesten 8 millioner liter.
I Norge er det rundt 2-3 % av befolkningen som har laktoseintoleranse.
Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter. Vårt oppgave er å øke kunnskapen om melk og meieriprodukter basert på et faglig, vitenskapelig grunnlag. Melk.no besitter oppdatert faglig innsikt og analyser av ernæringsforskning, forbruksmønstre og holdninger. På melk.no finner du artikler, tips og råd, fakta og nyttige oppskrifter.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2981
Julekaker.Norsk mat.
Produkttester.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.