Kreativt med Cognac


Oppdatertdato: 2005-03-03 Tema: Konjakk Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Rémy Martin


Drikker du cognac til kaffen? Det er feil. Server den heller ved - 8C og til maten, mener cognacproduenten Rémy Martin.
Sorry Trøndelag. Kaffe og Cognac er rett og slett ikke kompatibelt. Ikke i kaffen og ikke ved siden. Kaffen varmer opp cognacen slik at den slipper for mye av alkoholen. Cognac skal heller ikke drikkes etter kaffen. Da er munnen for varm. Drikk den heller til desserten før kaffen, eller dropp kaffen helt.

Trendy med frostrøyk

Server den heller med frostrøyk på -8 C. Blant annet er dette blitt svært så trendy enkelte steder i både Paris og London. Når Rémy Martin VSOP serveres på 8 kalde er smakene intense og dypere. Smaken av alkohol er dempet. Rémy Martin Frozen er lett å tilberede. Sleng en flaske VSOP i fryseren i minst 6 timer. Den kan også ligge lenger. Cognacen fryser ikke. Når den har nådd -8 C serveres den i små doser. Det er en liten opplevelse å drikke frossen cognac- den får en mer fruktig og floral karakter.

Cognac til mat

Cognacens kraftige aromaer kan sammenliknes med den som finnes i store franske viner. Dette har fått en rekke franske kokker til å tenke nytt. De har utviklet mat som spesielt passer til Cognacen Rémy Martin gjennom de ulike årstidene. Til noen retter serveres cognacen lett avkjølt mellom 10 og 13 C, til andre retter kommer den rett fra fryseren. Her finner du forslag til noen av kokkenes utvalgte retter. Ønsker du oppskriftene besøk www.remy.com. Her finner du blant annet oppskriftene til undernevnte retter.

Forrett

Ande- eller gåselever med honningglaserte gulerøtter og sherry-eddik. Inntil drikker du Rémy Martin extra
Potetrapée med røkelaks. Serveres med en lett krem og litt kaviar. Drikk: Rémy Martin 1738

Hovedrett

Fisk

Piggvarfilleter med ris og curry- eller hvitvinssaus. Med Rémy-Martin Extra.

Fugl

Duebryst-roast med potetmos av søte poteter og grillede mandler i en bitter appelsinsaus. Servert med Rémy Martin Extra. Roast av and servert med en sørsøt sjalottløk-saus. Servert med Rémy Martin VSOP.

Kjøtt

Svinefillet i honning. Med Rémy Martin 1738.

Dessert

Pannekaker med sjokolade soufflé servert med karamell-og kaffe saus. Med Rémy-Martin XO. Creme brulee med chicoree med Rémy Martin XO. Roquefort med frossen Rémy Martin VSOP.

Visste du at:

Drikkevarer med alkoholinnhold på over 20% ikke utvikles etter at de et tappet på flaske. Vær derfor ekstra kritsisk neste gang du får servert en Cognac fra 1905, den kan ha blitt tappet allerede i 1908 og er derfor ikke noe mer enn en VS.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:536
Grillmat.Lavkarbo.
Kjøttkaker.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.