Kremlikør for godt humør


Oppdatertdato: 2005-11-05 Tema: Likør Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Nå som vintermørket kryper på, kan det være godt å ta seg til en drink i kampen mot tungsinnet. Kremlikører fortsetter å score høyt på popularitetslistene, så vi har her tatt for oss to av klassikerne.

Hva er egentlig en kremlikør og hvor kommer den fra? Essensielt er kremlikør en viskøs og alkoholholdig veske som inneholder meieriproduktene melk og kremfløte. Den smaker ofte sjokolade, kaffe eller karamell.

Baileys

Dette er den originale kremlikøren, så vi nevner den først. Hvert minutt av hver dag nytes det 2260 glass med Baileys på verdensbasis. Og til det brukes det 190 millioner melk fra 40 000 kuer på 1750 forskjellige gårder i Irland.
Baileys er per dags dato verdens bestselgende likørmerke, og er definitivt den mest suksessrike “nye” spriten som er blitt introdusert over de siste 30 årene.

Baileys ble oppfunnet i Dublin og er en unik blanding av fersk kremfløte og irsk whiskey, og er dessuten tilsatt noen av de fineste spriter samt kakao og vanilje. Alkoholen i Baileys preserverer kremfløten på en naturlig måte, noe som gjør at den holdes fersk i opptil 24 måneder. Baileys inneholder heller ingen tilsetningsstoffer.
Den 26. november 1974 var en minneverdig dag i Baileys historie. Drikken ble da smakt på for første gang, og ble mottatt med stående applaus. En helt ny type drikk - irsk kremlikør - var blitt oppfunnet.

Mellom 1974 og 1975 ble det produsert 72 000 Baileysflasker. I dag produseres det hver dag det dobbelte. Baileys står forøvrig for 50% av Irlands spriteksport.
Pris 70cl: Kr 189,90 (11146).

Amarula Cream

Det er ikke uten grunn at bærene som brukes i Amarula likøren er favorittsnacksen til de lokale sørafrikanske elefantene.
De tropiske bærene som vokser på Marula treet er nemlig helt unike i smak og duft, og gjør sitt for at Sør-Afrikas mest poulære likør, Amarula Cream, i dag nytes i 89 land.

De ovale bærene fra Marula treet er små og gule, har omtrent fire ganger så mye C-vitaminer som en appelsin, og smaken sies å være enestående.
Bærene gjennomgår en nøye og omhyggelig prosess før de blir til flytende marulavin. Denne blir så preservert og bevart i små eiketønner i to år. Siste steget i dannelsen av Amarula Cream er å blande marulavinen sammen med premium kremfløte for å oppnå den beste smaken og fineste konsistensen.

Kremlikøren vant sølvmedalje Den internasjonale vin- og sprit konkurransen i 2005 og er i dag verdens nest bestselgende kremlikør på det internasjonale markedet.
Pris 70cl: Kr 189,90 (11146)Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:705


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.