Krever krafttak for å redusere matsvinn


Oppdatertdato: 2012-07-03 Tema: Matsvinn Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: LMD


FAO- FNs organisasjon for landbruk og mat oppfordrer bedrifter og organisasjoner til å støtte det verdensomspennende SAVE FOOD initiativet. Kampanjen er en satsing for å redusere matvaretap og matsvinn i verden.
Les hele saken hos FAO

SAVE FOOD startet i 20 11 og har som mål å redusere mengden av mat som går tapt eller kastes. Totalt dreier det seg om 1,3 milliarder tonn med mat hvert år. Det tilsvarer en verdi på omtrent en billion (2012) US dollar.
- Det enorme matsvinnet er både et etisk og moralsk dilemma i en verden med en milliard sultende og et stadig mer synlig problem med utslipp av klimagasser. Mat som ikke blir spist, blir snarere et dobbelt klimaproblem. Det skapes klimagasser både i produksjonen av maten og når den går i forråtnelse, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.
SAVE FOOD kampanjen har i dag over 50 partnere. FAO og kampanjens samarbeidspartnere, inviterer nå nye partnere fra privat sektor og fra frivillige organisasjoner i hele matkjeden til å delta i samarbeidet og bidra med sin kunnskap.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2476
Info.Studentmat.
Hverdagsmat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.