Oppdatertdato:
2012-06-03
Tema:
GrillingForfatter:
Dag Øyvind Olsen
Utgiver:Matoppskrift.noFørst Utgitt:
2012-06-03
Fotograf:matprat.no, Kaia Means
Oslo (NW): Gourmetguttane fra Kristiansand vant NM i grilling i Oslo lørdag, tett fulgt av Team Ytreeide fra Oslo og Grill Invaders fra Akershus.
De fem grillglade guttene fra Kristiansand deltok i NM for tredje gang og tok sin første seier.
– Seieren er et resultat av godt lagarbeid. Målet var å vinne, og utrolig nok gjorde vi det, jublet lagkaptein Ole Petter Reinertsen foran hundrevis av grillentusiaster i Birkelunden i Oslo lørdag ettermiddag.
12 lag kjempet om den gjeve tittelen Norgesmester i grilling.
Lagene konkurrerte i flere kategorier; selvlaget hamburger, kyllingfilet, spareribs, og åpen klasse. I tillegg måtte lagene tilberede sin egen barbecuesaus. Mindre enn ett poeng skilte vinneren fra andreplassen sammenlagt.
– Det var mange gode lag i år. Vi lyktes best med vår hamburger med egen kryddermiks og barbecuesaus. Det vanskeligste var sjømaten, sier Ole Petter Reinertsen.
Krevende konkurranse
Ifølge dommerne var nivået høyere i år enn tidligere.
– De som har grillet en stund forstår grunnteknikkene og unngår tørt kjøtt. I år var alle kyllingfiletene saftige og møre, sier dommer Craig Whitson.
Dommerne la ikke bare vekt på smak og anretning av maten, også lagarbeid, hygiene og selve standene ble vurdert.
– Grillmaten ble bedømt av en folkejury og en fagjury, og det var tettere i toppen enn noen gang før, sier hoveddommer Bjørn Tore Teigen i MatPrat, Opplysningskontoret og egg og kjøtt.
Showet for publikum
Årets grill-NM ble en folkefest i strålende sommervær. Hundrevis av interesserte tilskuere fulgte lagenes innsats ved grillene.
Mange av lagene delte ut smaksprøver til publikum og utviste stor kreativitet i bekledning og showmanship. Her var det både rosa bondejenter og grillvampyrer i svart og hvitt.
Den amerikanske grillmesteren Shannon Ford tiltrakk seg også stor oppmerksomhet. Med sin spesialbygde smoker på to tonn hadde han tilberedt store stykker svinekjøtt i 12 timer.
Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.