Kronår for kyllingen


Oppdatertdato: 2007-01-13 Tema: Kylling Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt.


Oslo (NW): Vi kan ikke få nok av norsk kylling. I fjor satte vi en formidabel rekord med over 14 kilo per person.
De to store norske kyllingsprodusentene melder at 2006 var et kronår.
Vi spiste mellom 15-18 prosent mer kylling i fjor enn året før, viser tall fra Prior og Den Stolte Hane. Hos Prior økte noen kyllingprodukter i fjor med over 50 prosent.

– Fersk kyllingfilet er den store vinneren hos oss med 20 prosent salgsøkning i fjor, forteller Bjørnar Hagebakken i Den Stolte Hane til Newswire.

– Norsk kylling er sunn og anvendelig mat. Folk er nysgjerrige på å prøve nye produkter som kyllingpølser og kyllingkjøttdeig, forteller Åse Kringlebotn, daglig leder i Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt.

Sunt og magert

For ti år siden spiste vi mest frossen kylling og ferdiggrillet kylling fra butikken.

– De siste årene har vi kommet med svært mange ulike produkter av kylling, og det viser seg at folk ikke er redd for å prøve noe nytt. Ikke minst fordi kylling er et magert og sunt alternativ, sier Arild Husefjeld i Prior.

Fedme og overvekt i befolkningen fører til at stadig flere er på jakt etter magrere kjøtt.

– I en travel hverdag er det viktig å kunne lage enkel mat som er mettende og næringsrik uten å være unødvendig fetende, sier Åse Kringlebotn.

Men også resten av kyllingen er fornuftig mat.

– Fettet på kyllingen er ikke usunt, men dersom man ønsker å fjerne det er det ganske enkelt. Fettet sitter nemlig like under skinnet, mens selve kjøttet er magert, sier Kringlebotn.

Alle spiser kylling

Oslofolk spiser mer kylling enn folk på landet, og europeere spiser mer enn nordmenn.

– Kylling spises av folk fra alle verdenshjørner og alle religioner. Det er et kjøtt i tiden som unge mennesker spiser mer av enn eldre. Derfor tror vi på fortsatt stor vekst, sier Åse Kringlebotn.

På nettstedet kylling.no finnes det en rekke oppskrifter til gode og sunne middagsretter av kylling.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1014
Grillmat.Dressinger.
singelmat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.