Kulinariske cruise med MSC Cruises


Oppdatertdato: 2011-11-18 Tema: Fest Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: MSC Cruises


MSC Cruises byr sine gjester på fem kulinariske cruise i Middelhavet og Nord-Europa i løpet av sesongen 2011/2012. Fem håndplukkede verdenskokker fra Spania, Italia, Frankrike, Storbritannia og Tyskland kommer til å demonstrere sin kreative magi på disse cruisene. Hvert av cruisene er utformet for å gi en sann oppdagelsesreise i gourmetens verden. Først ut er den spanske kokken Paco Roncero som er tildelt to stjerner av Guide Michelin.

Paco Roncero – MSC Fantasia, 27. november – 8. desember 2011

Gjester på MSC Fantasia kommer til å få utforske det fineste fra det spanske kjøkkenet med Paco Roncero, som har to Michelinstjerner. Paco Roncero er kjøkkenmester og sjefskokk på Casino de Madrid og Estado Puro, som begge berømte for sin innovative vri på tradisjonelle favoritter. Han er også en av skribentene i gastronomidelen i El País, Spanias ledende nasjonale dagsavis, og en beundret stjerne i spanske TV-programmer om matlaging.

MSC Fantasias reiserute: Genova (Italia) – Barcelona (Spania) – Casablanca (Marokko) – Tenerife (Kanariøyene) – Funchal (Madeira) – Malaga (Spania) – Civitavecchia (Italia) – Genova (Italia)

Mauro Uliassi – MSC Splendida, 7.–14. januar 2012

På samme måte som MSC Cruises ønsker sine gjester velkommen med ekte italiensk gjestfrihet, møter mesterkokken Mauro Uliassi også elskere av god mat og god vin med ekte smaker fra hans hjem i Italia. Mauro Uliassi er deleier i restauranten Uliassi i sin hjemby, Senigallia. Restauranten har vunnet flere utmerkelser, f.eks. Den ettertraktede Three Forks, Excellent Cuisine og Accademia della Cucina Italianas ”Recognition of Magnificence” fra 2003 til 2010. Med to Michelinstjerner i forkleet er dette en ekte mester når det gjelder fisk.

MSC Splendidas reiserute: Genova (Italia) – Barcelona (Spania) – Valletta (Malta) – Tunis (Tunisia) – Civitavecchia (Italia) – Marseille (Frankrike) – Genova (Italia)

Gilles Epié – MSC Splendida, 28. januar – 4. februar 2012

Gilles Epié fra Frankrike fikk en Michelinstjerne allerede da han var 22 år, og han har krydret karrieren med en 10-årig ansettelse i USA der han ble hyllet som Beste kokk av Food & Wine Magazine for L'Orangerie i Los Angeles. Gilles kommer til å by MSC Cruises' gjester på en ”fusion” av mat fra Frankrike og Den nye verden, mat som man også kan spise på restauranten hans i Paris, Citrus Etoile.

MSC Splendidas reiserute: Genova (Italia) – Barcelona (Spania) – Casablanca (Marokko) – Gibraltar (Storbritannia) – Valencia (Spania)– Marseille (Frankrike) – Genova (Italia)

Antony Worrall Thompson – MSC Splendida, 4.–11. februar 2012

Stjernekokken Antony Worrall Thompson fra Storbritannia ligger alltid i forkant når det gjelder mat- og helsetrender. Han tar med seg mer en tretti års gastronomisk kreativitet til MSC Splendidas bord med flere spennende og sunne retter fra hans nyeste bok: The Essential Low Fat Cookbook: Good Healthy Eating for Everyday. Oppskriften på hans smaksrike karriere inkluderer hans første restaurant, Menage à Trois, som blant annet var en av prinsesse Dianas favoritter.

MSC Splendidas reiserute: Genova (Italia) – Barcelona (Spania) – Valletta (Malta) – Tunis (Tunisia) – Civitavecchia (Italia) – Marseille (Frankrike) – Genova (Italia)

Kolja Kleeberg – MSC Lirica, 1.–12. juni 2012

Den tyske stjernekokken Kolja Kleeberg gjester MSC Lirica flere dager på cruiset fra Hamburg til Amsterdam. Kolja er utdannet i Tyskland på restauranten Rino Casati i Köln, samt på Le Marron i Bonn og i Sveits på restauranten La Punt. I 1996 åpnet han sin egen restaurant, VAU i Berlin, som serverer gastronomiske kreasjoner som sikret ham en Michelinstjerne og 17 poeng i Gault Millau Guide i løpet av et år. Kolja er også en populær gjest i flere tyske TV-programmer.

MSC Liricas reiserute: Hamburg (Tyskland) – Ijmuiden (Nederland) – Stockholm (Sverige) – Tallinn (Estland) – St. Petersburg (Russland) – København (Danmark) – Amsterdam (Nederland) – Hamburg (Tyskland)

– Vi er glade for å ha lykkes med å håndplukke disse verdenskjente kokkene fra fem kulinariske hovedsteder i verden. Samtidig som gjestene våre utforsker spennende destinasjoner i Middelhavet og Nord-Europa, kommer de til å kunne nyte demonstrasjoner og prøvesmakinger av enestående europeiske retter tilberedt til havs, sier Pierfrancesco Vago, adm.dir. For MSC Cruises.

MSC Cruises er et av Europas største cruiserederier med hovedkontor i Napoli, Italia. I Norden selges cruisene via forhandlere. MSC Cruises har den mest moderne flåten i verden med de elleve skipene MSC Magnifica, MSC Splendida, MSC Fantasia, MSC Poesia, MSC Orchestra, MSC Musica, MSC Sinfonia, MSC Opera, MSC Armonia, MSC Lirica og MSC Melody som seiler i Middelhavet, Karibia, Nord-Europa, Atlanterhavet, Sør- og Nord-Amerika, Sør-Afrika og Forente Arabiske Emirater. MSC Cruises er miljøsertifisert i henhold til ISO 1400 og er det eneste rederiet som er blitt tildelt 6 Golden Pearls fra Bureau Veritas for høy standard innenfor miljø, helse og sikkerhet. MSC Cruises er også sertifisert i henhold til ISO 9001 og ISO 2200 for kvalitet og sikkerhet i forbindelse med håndtering av matvarer. Rederiet samarbeider med UNICEF i et felles prosjekt som har som mål å gi utsatte barn i Brasil en utdanning av høy kvalitet. MSC Cruises inngår i samme konsern som MSC Cargo, et av verdens største selskaper for containerfrakt. Eiere er den italienske familien Aponte. www.msccruises.no

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2297
Norsk mat.singelmat.
Brownies.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.