Kumala Shiraz Mourvedre 2007


Oppdatertdato: 2008-11-20 Tema: Rødvin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Bestselger fra Sør-Afrika

Hvert år selges det utrolige 15 millioner flasker av den sørafrikanske vinen Kumala. Vi tror vi vet hvorfor.

Store volum er med på å sikre at kvaliteten er jevn og at du får det du betaler for. Det har britene oppdaget. Merket som så dagens lys i 1995 står for nesten 25 prosent av all sørafrikansk vin som selges i Storbritannia.
Produsenten Constellation SA lager årlig 11 millioner liter Kumala som er blitt Sør-Afrikas desidert mest kjente og populære eksportvin.

Matvennlig

Kumala-serien består av både røde, hvite og roséviner, men i Norge er det kun to av de røde som er tilgjengelig. Vi har testet Kumala Shiraz Mourvedre 2007 som ble lansert på Vinmonopolet i november.

Dette er en mørk rødlilla vin med fyldig aroma av røyk og mørke bær. Den fyldige smaken preges av mørke bær og krydder. Den går godt til et bredt spekter matretter, men vi anbefaler den spesielt til kraftige retter med biff eller lam. Den er også god uten mat.

Merkevare

Filosofien bak Kumala er at vin er et livsstilsprodukt, og mye av markedsføringen spiller på et sørafrikansk ”safari-image”. Dette gjenspeiles også til dels i smaken. Dette er vin med mye smak og som kan takle selv de villeste eksperimentene på kjøkkenet.

2007-årgangen anbefales absolutt, og ifølge produsenten skal 2008-årgangen bli enda bedre. Merkevaren skal få en liten revitalisering, blant annet ved at fokuset rettes mer mot innholdet. Produsenten opplyser at fremtidige cuveer fortrinnsvis vil inneholde kvalitetsdruer fra spesielt utvalgte vinmarker fra hele Western Cape som har kjente områder som Oliphants River, Paarl, Stellenbosch og Worcester.
Vinmaker Bruce Jack er i full gang med denne jobben, og det skal kunne kjennes allerede i 08-årgangen som ble laget i vår og som sannsynligvis kommer til Norge i mars. Flaskene vil også få ny etikett og skrukork.

Vi gleder oss til det, men inntil videre er det altså den nylanserte 2007-årgangen som gjelder.

Smak og behag

Navn: Kumala Shiraz Mourvedre 2007
Pris: 100,00 kroner
Land/distrikt: Sør-Afrika/Western Cape
Produsent: Constellation Brands
Polnummer: 1555501 (testutvalg)
Druer: 80 % shiraz, 20 % mourvedre
Alkoholstyrke: 14,5 %
Karakteristikk: Mørk rødlilla farge, fyldig og kraftig vin med aroma av røyk og mørke bær. Mye smak som preges av mørke bær og krydder.
Passer til: Anbefales til rødt kjøtt. For eksempel til kraftige retter med biff eller lam.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1442
Info.Studentmat.
Grønnsaker.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.