Kvinner foretrekker italienere


Oppdatertdato: 2009-04-22 Tema: Pizza Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Hege Bakke


Oslo (NW): Norske menn er mest glad i amerikansk pizza, mens stadig flere kvinner foretrekker italiensk. Halvparten av norske kvinner velger italiensk pizza når de skal spise frossenpizza. Det viser en undersøkelse om nordmenns pizzavaner Synovate har gjort for Dr. Oetker, som er nest størst på frossenpizza i Norge.

– Kvinner foretrekker nok italiensk pizza fordi den har en bedre helseprofil enn amerikansk pizza, mener matforsker Annechen Bugge i SIFO.
Amerikanske pizzatyper, med tykkere bunn og mer kjøttfyll, er menns favoritter, viser undersøkelsen.

Italiensk på topp

– Italiensk pizza kjennetegnes ved at den har en lett, sprø bunn. Toppingen er typiske ingredienser fra middelhavslandene, for eksempel tomatsaus med hvitløk, mozzarella og pepperoni, sier Siri Syversen i Dr. Oetker.

Den italienske pizzatypen Ristorante fra Dr. Oetker er den mest populære frossenpizzaen blant kvinner. Hver tredje har den som sitt førstevalg.
Blant menn er Grandiosa og Big One fra Stabburet de mest populære frossenpizzaene. De har først en italiener på en tredjeplass.
– Ifølge undersøkelsen har kvinner bedre kjennskap til italienske pizzatyper enn menn, og de har i større grad prøvd italienske pizzavarianter, sier Syversen.

Helsebevisste

Årsaken til italienerens popularitet blant kvinner, er at kvinner er mer skeptiske til hurtigmat, mener Annechen Bugge.

– Kvinner drikker mer vann og spiser mer grønnsaker og frukt en menn. Hurtigmat kan fort kollidere med deres ønske om å unngå fett og usunne varer. Derfor fungerer kanskje italiensk pizza, som har et sunnere image, bedre for kvinner, sier hun.
Generelt er både kvinner og menn blitt mer helsebevisste de fem-seks siste årene, mener Bugge.
– At det har kommet flere forskjellige og sunnere varianter av frossenpizza, er nok et resultat av at vi er mer opptatt av kostholdet vårt.

Bunnen viktig

Når folk skal velge frossenpizza, er smak det viktigste for både menn og kvinner. Deretter nevnes pris og godt fyll, viser undersøkelsen fra Synovate.
Pizzabunnen er det flest kvinner som er opptatt av.

– God, sprø eller tynn bunn nevnes som viktig av dobbelt så mange kvinner som menn, sier Siri Syversen i Dr. Oetker.
Etter at Europas største frossenpizzaprodusent, Dr. Oetker, satset på Norge i 2001, spiser både menn og kvinner mer italiensk frossenpizza enn før.
Ristorante er Norges tredje mest populære frossenpizza, og nylanserte Casa di Mama vokser i popularitet.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1552
Julekaker.Norsk mat.
Supper.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.