Kvinner mer sultne på kjøtt


Oppdatertdato: 2008-09-12 Tema: Kjøtt Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Astrid Hals


Oslo (NW): Appetitten på kjøtt øker blant norske kvinner. Årsaken kan være flere fettfattige produkter og mer delikate forpakninger.

– Kvinner spiser seg bokstavelig talt inn på menn når det gjelder kjøttforbruk. Det er fortsatt forskjeller, men de minsker år for år, sier direktør Ingeborg Flønes i Nortura, morselskapet til Gilde og Prior.
Forbruket av kjøtt, særlig hvitt kjøtt, fortsetter å øke blant både kvinner og menn. Åtte av ti nordmenn spiser kjøtt i en eller annen form til middag minst tre-fire ganger i uka.

– Andelen kvinner med slike middagsvaner har økt med drøyt ti prosentpoeng den siste tiårsperioden. Samlet sett bidrar kvinner nå mer til forbruksveksten av kjøtt enn menn, sier forsker Randi Lavik i Statens institutt for forbruksforskning (SIFO).
Hun har nylig beskrevet endringer i forbruk og holdninger til kjøtt i en rapport laget på oppdrag for Opplysningskontoret for kjøtt (OFK).

Vil unngå fett

Ifølge rapporten har debatter om kosthold, helse, slanking og mattrygghet større betydning for spisevanene blant kvinner enn menn. Seks av ti nordmenn skjærer bort synlig fett før det tilberedes eller spises, og andelen er langt høyere blant kvinner enn menn.

– Økt utvalg av matvarer basert på hvitt kjøtt og renskåret svinekjøtt betyr nok derfor spesielt mye for kvinnene, sier Ingeborg Flønes i Nortura.
Flere kvinner enn menn synes det er ekkelt å se på eller tilberede rått kjøtt, og får mindre lyst på kjøtt ved tanken på at det har vært levende dyr.

Lettvint og delikat

– Slike holdninger finnes hos om lag en sjettedel av befolkningen. For dem betyr det nok mye at kjøttet kan kjøpes ferdig skåret og gjerne marinert, samt at emballasjen er praktisk og delikat, sier Flønes.
Andre nyere undersøkelser viser at kvinner også spiser mellommåltider oftere enn menn.

– Det er trolig en viktig årsak til at det økende utvalget av kjøttpålegg av hvitt kjøtt har fått så stor popularitet, sier Ingeborg Flønes.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1392
Grillmat.Hverdagsmat.
Brownies.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.