Kvinner vil ha sterkere saker i glasset


Oppdatertdato: 2008-08-22 Tema: Whisky Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Kvinners drikkemønster og utelivsvaner er i endring, og den gamle forestillingen om at whisky er forbeholdt menn står for fall. I en fersk markedsundersøkelse svarer så mange som 20 prosent av de spurte kvinnene at de drikker whisky. Historisk har kvinner som Dronning Victoria, Janis Joplin og Kate Moss alle bidratt til å sette whisky på det feminine drinkkartet.

Whisky har lenge har vært en drikk mange forbinder med barske og godt voksne menn. Nå ser det imidlertid ut til at stadig flere kvinner har fattet interesse for den - opprinnelig - svært så maskuline drikken. Undersøkelsen, hvor to av ti kvinner svarer at de drikker whisky, vitner om at utelivsvanene blant norske kvinner er i endring. Undersøkelsen er gjennomført av InFact på vegne av Ballantine’s .

Generasjonshopp

- Tradisjonelt har whisky vært en ”mannsdrikk”, men min erfaring er at kvinner eksperimenterer mer med nye produkter, som det har kommet mange nye og spennende av på markedet. Bartenderyrket har også blitt mer profesjonalisert, sier Magnus Kjelsrud i Liquid Engineers, som har 15 års fartstid som bartender. Denne uken har han sørget for at Oslos moteelite får noe godt i glasset under Oslo Fashion Week, og i dag kåres den offisielle OFW-drinken i baren på Oslo Kongressenter.

I undersøkelsen fremgår det videre at halvparten av de spurte i aldersgruppen mellom 18 og 24 år (både kvinner og menn) drikker whisky. Undersøkelsen tyder dermed også på et generasjonshopp, og på at whisky har blitt en trenddrikk blant de unge og urbane. Den nest største whiskydrikkende aldersgruppen er de over 60 år (43 prosent) og ikke aldersgruppen fra 40-59 år (37 prosent), slik man kanskje skulle tro.

Fra Dronning Victoria til Kate Moss

Sterke og individualistiske kvinner, både fra historisk tid og nåtid, foretrekker whisky: Dronning Victoria av England (1819-1901) hadde skotsk whisky i sin daglige te.

Omtrent på samme tid, men på et annet kontinent levde ikke fullt så kjente Calamity Jane. Jane var skarpskytterske og herjet i det ville vesten på 1800-tallet. Hun var en fryktet kvinne og viden kjent for sin sans for whisky.

Musiker og hippie Janis Joplin var glad i whisky, og det er også supermodell Kate Moss, som gjentatte ganger har blitt avbildet med den aromatiske drikken.

I Skottland opplever Scotch Malt Whisky Society nå en enorm pågang fra kvinner som ønsker å bli medlem. For ti år siden var en av ti medlemmer kvinner, mens hver fjerde medlem i dag er en kvinne. Pågangen forklares med en ny generasjon kvinner som er nysgjerrige på nye smaker, aromaer og interesser. Fra naturens side har kvinnene dessuten en fordel, med en mer velutviklet luktesans enn menn. Dette gjør kvinner bedre egnet til å oppdage alle de ulike aromaene som finnes i en whisky.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1385
Grillmat.Kjøttdeig.
Dressinger.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.