Kyllingens 10 på topp


Oppdatertdato: 2007-07-08 Tema: Kylling Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Alf Børjesson


Oslo (NW): Kyllingwok er nordmenns sommerfavoritt, viser en ny undersøkelse. Men kvinner og menn har ikke den samme kyllingsmaken.
Fire av fem nordmenn er spesielt begeistret for kyllingwok, viser en undersøkelse Synovate MMI har gjort for Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt.

– Selv om wokking er ganske nytt i Norge, er det allerede den mest populære tilberedningsmåten for kylling. Det viser hvor anvendelig kylling er, sier daglig leder Åse Kringlebotn i Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt.
Kylling på grillen er den nest mest populære tilberedningsmetoden, ifølge undersøkelsen. Det er også mange som liker taco og burritos med kylling, og grillet kald kylling med salat.

Gammel slager

Kylling har bare 40 års fartstid som middagsmat i Norge. En av de eldste slagerne, kylling med pommes frites, er fortsatt å få på mange serveringssteder. Hver femte nordmann liker denne retten svært godt.
Den minst populære kyllingretten som er med i undersøkelsen, er kylling med skalldyr.

– Det skyldes nok at mange ikke har smakt denne kombinasjonen ennå. Men kylling har en så mild egensmak at den er nydelig sammen med sjømat. Derfor kan dette bli en sommerslager i årene fremover, tror Kringlebotn.
Pai med kylling er også forholdsvis ukjent i Norge, men er perfekt å ta med på piknik, servert sammen med en lett salat.

Flyr nordover

Kvinner og menn har forskjellige kyllingfavoritter, viser undersøkelsen.

– Kvinner er spesielt glad i de magreste rettene, som kyllingwok og kald kylling. Menn er mer begeistret for kyllingvinger, tex-mex-kylling og kylling med pommes frites.
Ungdommen foretrekker taco og burritos med kylling.
– Dette er nok ungdomsmaten fremfor noen, som er lett og kjapp å tilberede. Mange lager nå slik mat med kyllingkjøttdeig, sier hun.
Det er også regionale forskjeller. Kyllingwok er favoritten over hele landet, mens kyllingvinger med dippsaus er spesielt populært i Nord-Norge.

– Vi kan trygt si at kyllingen flyr ut over hele landet. Ingen andre kjøttslag kan vise til tilsvarende vekst om dagen, sier Åse Kringlebotn.

Kyllingens 10 på topp

  1. Kyllingwok
  2. Kylling på grillen
  3. Tex-mex med kylling (taco, burritos)
  4. Kald, grillet kylling med salat/kyllingsalat
  5. Kald pastasalat med kylling
  6. Kyllingvinger med dippsaus
  7. Kylling med pommes frites og tilbehør
  8. Indisk kylling
  9. Kyllingpai
  10. Kylling med skalldyr/sjømat

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1119Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.