La barna lage middagen!


Oppdatertdato: 2009-09-01 Tema: Bok Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt


Oslo (NW): Sultne skolebarn som kommer hjem til tomt hus, småspiser ofte usunn mat før middag. En gratis kokebok har fått barn til å lage næringsrik mat på egenhånd.
’’Kokeboka mi’’ har de siste fire årene blitt delt ut til sjetteklassinger over hele landet. Med boka, som er laget av Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt, følger et undervisningsopplegg med leksjoner til faget Mat og helse.

– Boka er blitt en fantastisk suksess. Ikke bare elevene bruker bøkene, men også søsken og foreldre. Bøkene er blitt slitt i filler, og vi har fått mange henvendelser fra folk som gjerne vil ha kokeboka hjemme, sier direktør Åse Kringlebotn i Opplysningskontoret.

For alle

Tilbakemeldinger fra skoler og faglærere viser også at barn og unge gjerne vil lage mat selv.
På grunn av den voldsomme populariteten, har Opplysningskontret for egg og hvitt kjøtt i år trykket opp et eget opplag nye kokebøker som kun inneholder oppskrifter. Disse bøkene kan nå alle få tilsendt gratis ved å henvende seg til kontoret, eller bestille den fra www.egg.no.

– Vi synes oppgaven med å få barn og unge til å bli glad i å lage mat av sunne norske råvarer er så viktig at dette er noe vi virkelig satser på nå. Oppskriftene i boka er enkle, og maten er sunn og næringsrik, sier Kringlebotn.
Boka har ført til at flere av de litt større skolebarna har fått kokkelere på kjøkkenet hjemme.

– Barn synes det er moro å lage mat, og vi synes de bør få slippe til og stå for middagslagingen til hele familien av og til.

Også for enslige

Undersøkelser viser at norske familier spiser middag stadig senere på dagen. Det har sammenheng med at både mor og far som regel er i full jobb. Da kan det bli lenge for barna å vente på maten.

– Store barn kan gjerne lage enkle retter som omelett hvis de må vente lenge på middagen.
Flere av rettene passer også godt for enslige, både unge og godt voksne.

– Nå flytter tusenvis av tenåringer på studenthybel, og ofte blir det så som så med middagslagingen. I oppskriftene benytter vi rimelige og næringsrike råvarer, så rettene er midt i blinken for alle, sier Åse Kringlebotn.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1687Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.