La Perle de Cristal 2004


Oppdatertdato: 2007-01-09 Tema: Rødvin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Bedre perle fra Bordeaux

La Perle de Cristal 2004 ble lansert på polet i januar i fjor, og da omtalte vi den som et meget godt kjøp. Nå er 2005-årgangen her. Den er riktignok 10 kroner dyrere, men innholdet er minst 10 kroner bedre.

2005 var et svært godt år i Bordeaux, og de fleste ekspertene har latt seg begeistre. Vinguru Robert Parker har tidligere uttalt at han aldri har smakt så mange ekstraordinært rike, konsentrerte og friske viner. Vinekspert Jancis Robinson betegner også årgangen som ”utrolig”.

Selv om ikke La Perle de Cristal 2005 verken er klassens dyreste eller fineste vin, byr den på mye av det som kjennetegner en typisk Bordeaux. Sammenliknet med 2004-årgangen er den friskere, fruktigere og mer konsentrert.

Aromaen er intens og smaken er tørr og relativt fyldig med tanniner som snerper godt. Den har en tiltalende fruktighet med preg av solbær, plommer, skogsbær og litt urter. Vinen er raffinert og kompleks og skal kunne by på en interessant opplevelse selv for erfarne vindrikkere.

Det er familiebedriften Janoueix som har produsert vinen. De har laget vin siden 1898. Gården er på 80 hektar og fordelt over de seks Bordeaux-områdene Pomerol, Saint Emilion Grand Cru, Lalande de Pomerol, Montagne Saint Emilion, Fronsac og Bordeaux Supérieur. La perle de cristal kommer fra sistnevnte.

Ifølge produsenten er vinen laget i tråd med gamle Bordeaux-tradisjoner med blant annet håndplukkede druer og fatlagring.

Smak og behag

Navn: La Perle de Cristal 2005
Land/distrikt: Frankrike/Bordeaux Supérieur
Pris: 95,- (75 cl)
Polnummer: 20873 (hovedsortiment)
Druer: 90% Merlot, 10% Cabernet Sauvignon
Alkoholstyrke: 12,5%
Produsent: Janoueix
Vurdering: Dyp blårød. Ung, konsentrert og fruktig vin med duft av solbær, plommer og skogsbær. Innslag av urter. God syre og gode tanniner. Lang ettersmak.
Passer til: Kraftige kjøttretter av lam eller storfe.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1013
Norsk mat.Rask mat.
Skrei.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.