Lær å lage fantastisk kaffe med verdensmester i baristakunst. Tim Wendelboe


Oppdatertdato: 2009-11-10 Tema: Kaffe Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Er du blant dem som har lyst til å lære mer om kaffe — og som lurer på hvordan du selv skal klare å lage god kaffe hjemme på ditt eget kjøkken? Nå kan du la norges- og verdensmester Tim Wendelboe hjelpe deg. Denne boken gir deg alle de rådene du trenger for å få til den beste kaffen, enten det er til et selskap, på kontoret, i friluft eller hjemme ved ditt eget frokostbord.

I Kaffe med Tim Wendelboe får du tips til valg av riktig utstyr, en innføring i ulike tilberednings-metoder og nyttig kunnskap om hvordan du skal velge de beste kaffebønnene. Du får også gode råd om hvordan du skal servere kaffen for å skape de beste kaffeopplevelsene for deg og dine gjester.

Wendelboe øser i tillegg av sin kunnskap om kaffe som råvare. Hvordan den dyrkes, videreforedles og importeres til Norge — men også hvorfor enkelte kaffekopper smaker så mye bedre enn andre. Bakerst i boken byr Sverre Sætre fra Det Norske Kokkelandslaget på noe søtt til kaffen og vi får oppskrifter på herlige drikker med kaffe som ingrediens.

Nå er det på tide å utforske hva kaffe kan være — og husk at det alltid er smaken som teller ...Lykke til!
Bokdata:
Kaffe med Tim Wendelboe •
lb. Kr 249,- •
I salg oktober •
ISBN: 978-82-516-3515-8

Tim Wendelboe (født 1979) er en norsk barista. Han er flere ganger norgesmester i baristakunst, vant VM-gull i 2004, og sølv i 2001 og 2002. I tillegg vant Tim gull i VM i kaffesmaking i 2005. Han har i flere år vært tilknyttet Stockfleth's i Oslo, men startet i august 2007 sin egen espressobar, ressurssenter og kaffebrenneri på Grunerløkka i Oslo, hvor han også selger egenimportert kaffe av høy kvalitet.

Min vurdering.

Boken er spekket med fakta, historie og gode tips med alt som har med kaffe å gjøre. Her er masse info om utstyr, teknikker, dyrking, kaffebønner, kaffetyper, høsting og foredling, alt om brenning av kaffe, kaffeblandinger, oppbevaring, tilberedning med alle metoder, servering og noen oppskrifter på slutten. Boken er ikke en oppskriftsbok, men en solid innføring i alt som har med kaffe å gjøre. Og selv undertegnede fikk flere gode tips underveis i boken.
Boken anbefales.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1753
Norsk mat.Rask mat.
Selskapsmat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.