Laget Norges beste kake


Oppdatertdato: 2009-11-07 Tema: Kaker Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Tore H. Røyneland, Image Photo


Line Tonerud Johansen, konditorlærling ved Theatercaféen, vant både Årets beste kake 2009 og Folkets Favoritt da Norges beste konditorer møttes til dyst. TV2s Solveig Kloppen deltok også. Det endte med jumboplass. Konkurransen skal vises på TV2 i deres nye serie ”Norgesmester” som har premiere på nyåret.
Line Tonerud Johansen startet som konditorlærling så sent som i februar i år. Men hun hadde da allerede kokkefagbrev. Etter den fantastiske innsatsen nå – og premieringen av den – er hun ikke i tvil om at det er konditor hun skal bli.
- Jeg har komponert resepten selv og den inneholder kokoslimemousse med ananaskjerner i tillegg til at det er en melkesjokoladebunn. Jeg synes jo den smaker veldig godt selv, smiler 21-åringen.

Konkurransen skal vises på TV2 i den nye serien ”Norgesmester” som har premiere neste år. TV2s egen Solveig Kloppen målte krefter med de beste.

- Dette var vanskeligere enn jeg hadde trodd. Jeg hadde faktisk frem til i dag trodd jeg at skulle klare å slå noen. Da jeg fikk opplæring hos Pascal, sa han at jeg kunne klare en topp-tre plassering. Jeg trodde blindt på ham. Det virket så enkelt da han stod ved siden av meg. Det ble noe helt annet å gjøre det på eget kjøkken.

- Jeg tror jeg brukte 14 timer eller noe sånt på kaken. TV-teamet som filmet meg måtte jobbe overtid før jeg ble ferdig. Innslaget som kommer på TV2 neste år, vil nok vise Solveig Kloppen fra en litt annen side enn folk flest kjenner. Det ble noen stygge ord på kjøkkenet, sier en lattermild Kloppen som ikke har tenkt å bake på en stund.

Resultater:

Vilde Moe, som også er på Theatercaféen, fikk andreplassen mens Knut Arne Spjøtvold og Olav Ruud, fra Nobel Catering og Conditori i Bærum, sammen tok tredjeplass.
Deretter kom Ivar Bakke fra Evensens bakeri og konditori i Kirkenær, Cathrine Nilsen fra Rica Nidelven i Trondheim og Sigrid Linn Fjærstad tok sjetteplass.
I tillegg deltok Mats-Erland Jensen fra Statholdergården i Oslo, Kjersti Kleven fra Theatercaféen, Tor Erik Barlindhaug fra Holmen Fjordhotell i Asker og dessuten programleder i TV2, Solveig Kloppen. Som kom på sisteplassen…

Nygård skole best på kakeoppskrift

Nygård skole i Bergen, som er en skole for minoritetsspråklige elever, vant konkurransen om Norges beste kakeoppskrift utviklet av sjette- og sjuendeklassinger.
Alissa Birkeland er kontaktlærer for klassen ved Nygårds skole i Bergen:

– Vi stilte med to oppskrifter og det var utrolig artig at begge kom til semifinalen. Lag 1 laget en Skogsbærkake og lag 2 laget en kake de kaller ”Eplekjekk”. Det var skogsbærkaken som gikk av med seieren til slutt, smiler hun rett etter at de mottok utmerkelsen av landbruksminister Lars Peder Brekk og Brigitte Collett, Frankrikes ambassadør til Norge.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1755
Julekaker.Småkaker.
Pølser.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.