Lakseboom i byene


Oppdatertdato: 2007-06-02 Tema: Fisk Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Lerøy Seafood Group


Oslo (NW): Storbyfolk spiser dobbelt så mye laks til middag som folk ellers i landet.
– Jo tettere folk bor, desto mer laks spiser de. Urbane laksespisere setter til livs nesten tre kilo laks i året, sier Ole-Eirik Lerøy, konsernleder i Lerøy Seafood Group.

De siste årene har forbruket av laks i byene økt med nesten 30 prosent, viser tall fra Eksportutvalget for fisk. Lerøy tror veksten vil fortsette.

Single laksespisere

– Byfolk er raske til å endre matvanene sine. De opptatt av at maten de spiser skal være sunn og naturlig, og da er laks på middagsbordet et bra valg. Laksen har blitt en urban fisk, sier Lerøy.

Oslo er på laksetoppen. 6 av 10 innbyggere i hovedstaden spiser laks to-tre ganger i måneden. De mange unge og single menneskene i storbyene bidrar sterkt til den urbane laksefesten.

– Folk som bor alene spiser dobbelt så mye laks som familier. De setter til livs nesten tre kilo laks hver i året, sier Lerøy.
Hel laks dominerte lenge i fiskediskene. Da måtte laksemiddagen planlegges i god tid. Nå har porsjonspakket laksefilet gjort det mye enklere å velge fisk til middag.

– Porsjonspakker er særlig viktig folk som bor alene. Det er ikke stas å kjøpe mat i større porsjoner enn man kan bruke, sier Ole-Eirik Lerøy i Lerøy Seafood Group.

Trenger oppskrifter

De som spiser mye laks, legger også vekt på at maten skal være lett å lage.

– Folk har travle hverdager og kan ikke bruke mye tid på matlaging. Men de firer ikke på kravene om at det de spiser skal smake godt og oppleves som nytt og spennende. Laksefilet kan brukes i utallige varianter og tilfredsstiller alle disse kravene.

Mange lar være å spise fisk fordi de ikke vet hvordan den skal tilberedes. Derfor ligger det oppskrifter og mange tilberedningstips klar i fiskediskene. Oppskrifter limes stadig oftere som etiketter på ferdigpakket fisk. På nettet er det også mange gode tips å hente.

– Vi har egne kokker som jevnlig presenterer nye fiskeoppskrifter på nettsidene våre. Der finnes det forslag både til jentekvelder, tippelag og helgekos. Og de som ønsker det kan få handlelisten tilsendt direkte på mobiltelefonen, sier Ole-Eirik Lerøy.

Tettstedene følger på

Utenfor byene spiser folk nå rundt 1,2 kilo laks i året. Lerøy tror på økning i lakseforbruket også her.

- Tettstedene følger raskt opp det som skjer i byene. Folk er opptatt av helsen sin og har travle hverdager uansett hvor de bor, sier konsernleder Ole-Eirik Lerøy.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1096
Julekaker.Småkaker.
Kaker.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.