Laksefavoritter på den enkle måten


Oppdatertdato: 2010-10-04 Tema: Fisk Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: godfisk.no, melk.no


Laks er en av råvarene som går igjen her hjemme. Det er den fisken vi spiser mest av hos oss, og som mange liker. Her har dere noen av de beste og ikke altfor vanskelige oppskriftene på nettsidene. Det er de vi selv lager og de som dere har gitt høyest karakter. Og som i tillegg er greie å tilberede + at jeg har regnet ut antall kalorier for den som ønsker det.

Pastalaks

4 porsjoner

Hver porsjon gir ca 730 kcal

600 gr laksefilet, skinn og beinfri
1 stk løk, grovhakket
1 stk rød paprika i terninger
0,5 stk purre i biter
3 dl fiskekraft
1 dl matfløte
4 ss frisk hakket persille
1 ts maisennamel
olje eller smør til steking
salt og pepper
4 porsjon(er) pasta

Surr grønnsakene lett i olje eller smør. Tilsett fiskekraft og fløte og kok i 4-5 minutter. Smak til med salt og pepper og jevne med maisennamel utrørt i kaldt vann.
Skjær fisken i terninger og legg den i sausen og la den trekke til den er kokt, 4-5 minutter. Kok pastaen etter anvisning på pakningen.
Server pastaen med fiskesausen over og frisk persille på toppen.

Ovnsbakt laks i karrisaus

4 porsjoner

Hver porsjon gir ca 570 kcal

800 gr laks
3 dl matfløte
2 ts karri
Ca 1,5 ts dill
Ca 1,5 ts persille
Ca 1,5 ts Aromatkrydder, eller 1 ts salt
Litt sitronpepper

Skjær laksen i serveringsstykker og legg dem i en smurt ildfast form. Dryss over litt sitronpepper. Bland resten av krydderet i fløten og hell den over laksen.
Stekes i ovnen, 200 grader i ca 15-20 minutt, etter tykkelsen på fiskestykkene.
Serveres gjerne med dampede grønnsaker og kokte poteter.

Pepperlaks med sopp pasta

4 porsjoner

Hver porsjon gir ca 629 kcal

600 gr laksefilet uten skinn og bein
100 gr bacon i terninger
8 stk sjampinjonger i skiver
3 dl crème fraîche
1 fedd hvitløk finhakket
salt og grovmalt pepper

Sett stekeovnen på 150 grader.

Del laksefileten i serveringsstykker. Dryss rikelig med svart pepper på den ene siden av laksefileten. Stek dem lett i tørr stekepanne med peppersiden ned.
Dryss over salt og legg laksen i på bakepapir på stekebrett. Stek i stekeovn 15 minutter ved 150 grader. Kok pasta etter anvisning på pakningen.
Stek baconbiter og sopp i stekepanne til soppen har fått farge. Bland bacon og sopp med den ferdig kokte pastaen. Tilsett crème fraîche og bland forsiktig og smak til med salt og pepper og eventuelt litt hvitløk.

Server pastaen til den stekte laksen.

Hot´n spicy pasta med grillet laks

4 porsjoner

Hver porsjon gir ca 811 kcal

700 gr laksefilét, skinn- og benfri
Ca 1,5 ts salt
1 ts peppermix
Ca 7 stk tomater, solmodne
Ca 2 stk røde chili
1 fedd hvitløk
1 stk løk
1 ss basilikum, finhakket frisk
2 ss olivenolje
salt
pepper
4 porsjon(er) pasta

Rens chilien og fjern alle kjernene. Kjør chili og tomater i foodprocessor til en grov masse. Rens og hakk løk og hvitløk og surr dem i olivenolje.
Ha i tomatmassen og kok til en tykk saus. Ha i basilikum og smak til med salt og peppermix.
Stek dem gylne på grill eller stekepanne i olje/smør.
Kok pasta nok til 4 personer.
Server pastaen med stekt laks og sausen over.

Laksepai med spennende ostesmak

4 porsjoner

Hver porsjon gir ca 1069 kcal

Bunn:
150 gr meierismør
150 gr mel
2 ss vann, kaldt

Fyll:
200 gr røket laks
125 gr Royal Blue
150 gr brokkoli
0,5 stk purre
3 dl kremfløte
3 stk egg
100 gr cheddar eller annen hvit ost, revet

I stekeovn 220 grader C i 20 minutter + 30 minutter

Smuldre smøret i melet og tilsett vann. Elt deigen sammen og trykk den ut i en smurt paiform. Prikk bunnen med en gaffel og forstek paibunnen i 20 minutter. Paibunnen skal være tørr, men ikke for brun.
Del røklaksen i små biter, del brokkolien i mindre buketter og skjær purren i tynne ringer. Fordel dette utover paiskallet, smuldre over blåmuggosten og hell over egg/melkeblandingen.
Dryss over revet ost og stek paien til osten er gyllen og eggestanden er stivnet.

Serveres varm eller kald med en frisk salat til.

Laks i fløte

(Denne er enkel)

4 porsjoner

Hver porsjon gir ca 519 kcal

500 gr laks(skinn og beinfri)
3 dl kremfløte
sitronpepper
dill

Skjær laks opp i terninger, stek på middels varme til det er nesten gjennomstekt.
Tilsett kremfløte, og la det putre i 4 min. smak godt til med sitronpepper og masse dill.. Server med pasta..

Laks i folie

(Denne er nesten like enkel)

4 porsjoner

Hver porsjon gir ca 534 kcal

1 kg poteter,
4 skive(r) laksefilet (à 150 g),
margarin,
1 ts salt,
1 krm pepper
4 ss hakket persille,
4 ss hakket dill,
300 gr grønne erter

Skrell og kok potetene. Sett stekeovnen på 200 C. Fordel lakseskivene på 4 godt smurte ark aluminiumsfolie. Dryss med salt, pepper, persille og dill. Legg 1 ts margarin på hver skive og pakk skivene inn på en slik måte at pakningen blir tettest mulig. Legg pakkene i en liten langpanne eller en ovnsfast form.
Sett formen i ovnen ved 200 C i ca. 20 minutter. varm ertene i 1/2 dl vann tilsatt 1 ts margarin. Server fisken i folien, sammen med ertene og potetene.

Fransk lakseform

4 porsjoner

Hver porsjon gir ca 461 kcal

500 gr laksefilet, skinn og beinfri
1 ts salt
1 stk purre
2 stk epler
3 dl matfløte
2 ts sennep, fransk

I stekeovn 225° C i 15 minutter

Skjær laksen i 2 x 2 cm store biter. Krydre fisken med salt. Skjær purren i skiver og eplene i trerninger. Legg alt i en smurt ildfast form. Bland matfløte og sennep. Hell dette over fisken. Stek formen midt i ovnen. Server med kokte poteter til.

Fylte laksefileter.

4 porsjoner

Hver porsjon gir ca 533 kcal

Ca 700 gr laksefilet, skinn og beinfri. salt og pepper
1 pakke fetaost
0,5 stk finrevet skall av sitron
1,5 ss sennep
1 ts rosepepper
Ca 1 dl creme fraiche
event.finklippet persille

Fisken stekes i 225 g i ca 10- 15 min på midt.rille

Hell bort kraften fra osten og mos den med de øvrige ingrediensene.Rens fisken fri for alle ben. Skjær fisken i like store skiver og skjær en dyp fure i midten av hvert stykke.Brett ut kanten slik at fyllet får plass.Strø litt salt over. Legg fiskestykkene i en ildfast form som du også serverer maten i.
Poteter til, syns jeg.

Annonse












Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1978
Grillmat.Bringebær.
Hverdagsmat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.