Laksen har draget på damene


Oppdatertdato: 2008-05-27 Tema: Fisk Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Lerøy Seafood Group


Oslo (NW): Kvinner mellom 20 og 40 år har sans for fete fisker. Og særlig laksen har draget på damene.

Eksportutvalget for fisk (EFF) har sjekket hva kvinner vil ha når de skal spise fisk. Og svaret er laks. I en spørreundersøkelse TNS Gallup gjennomførte i februar, sier 35 prosent av kvinnene mellom 20 og 40 at laks er favorittfisken. Og tar vi med ørret, har over halvparten av kvinnene en rosa favorittfisk.

– Det er bare å gratulere med valget. Laks og ørret har en sterk kombinasjon av utseende, smak og helsebringende egenskaper, sier Ole-Eirik Lerøy i sjømatselskapet Lerøy Seafood Group.

Fet nok

Matansvarlig Kjersti Hodt i kvinnebladet KK forstår godt at kvinner mellom 20 og 40 foretrekker laks.

– Laksen passer godt i kostholdet til moderne kvinner. Den er full av Omega-3 og er så fet i seg selv at det ikke er nødvendig med saus eller annet fett tilbehør, sier hun.
Hun mener unge kvinner er opptatt av å spise sunt og at de følger godt med på hvilke matvarer som er bra for dem.

– Vi er veldig bevisst på at maten vi presenterer skal være god for kvinners helse. Men vi skiller ikke mellom sunn mat og god mat. Maten skal være både sunn og spennende. Og det er blitt mye enklere å få til med den gode tilgangen vi har på nye råvarer, sier Kjersti Hodt i KK.

Sunne barn

I EFFs undersøkelse sier åtte av ti kvinner mellom 20 og 40 at de spiser fisk én gang i uken eller oftere.

– Det er viktig at kvinner i denne aldersgruppen spiser fisk og sjømat. Nyere forskning viser at mødre som spiser mye fisk får sunne barn. Det er en klar sammenheng mellom barns intelligens, læreevne og fiskespising, sier Ole-Eirik Lerøy.
Forbruket av laks økte med nesten 30 prosent i fjor, og frossen laksefilet er det mest populære produktet i fiskediskene.

– Det har aldri vært lettere å velge fisk til middag. I fiskediskene er det stadig nye varianter, blant annet av ferdig krydret og marinert laks som er rask å tilberede. Laksen en hverdagsvinner fordi den er lett å lage, smaker godt og er sunn for små og store, sier Ole-Eirik Lerøy .

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1338
Norsk mat.Wok.
Selskapsmat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.