Lam på festmenyen


Oppdatertdato: 2004-11-22 Tema: Lam Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Alf Børjesson, John Montana(Eksportutvalget for fisk)


Lam er ikke bare fårikål og lammefrikasse. Lam kan danne grunnlaget for en utsøkt meny, som du kan servere venner og som ikke krever allverdens. I andre land er lamekjøtt mer brukt i festmenyer enn her hjemme, men vi har lammekjøtt av så høy kvalitet her hjemme, at det skulle passe fint til festen. Lam egner seg og godt på grillen og i gryterrtter.

Meny:
Rekeavocado
Lammeskiver med godt følge
Sjokolademousse

Rekeavocado
4 porsjoner

Salat:
350 g Norske reker
4 halve Avocado
småbladet salat
Flat persille
8 sitronbåter
120 g Cherry tomater, delt i to
1/2 agurk i staver
Saus:
1 eggeplomme
1 ss hvitvinseddik
1/2 ss Dijon sennep
3/4 dl vegetabilsk olje
1/4 dl Oliven olje
2 ss Ketchup
1/2 ts Worcestershire saus
1/2 ts Hot pepper saus
1/4 ts kayennepepper
1 ss sitronjuice
Salt & pepper

Lag majones av eggeplomme, hvitvinseddik og sennep. Pisk deretter inn vegetabilsk olje og olivenolje sakte. Rør inn ketchup, worcestershire saus, brandy, hot saus, kayenne og sitronjuice. Smak til med salt og pepper og hold kjølig.
Legg hver avocadodel på en seng av salat.
Fyll avocadoen med reker, persille, tomat og agurk.
Drypp over litt dressing og pynt med sitronbåt.

Lammeskiver med godt følge
(4 porsjoner)

ca. 1 kg lammelår i skiver
salt
pepper
1-2 ts tørket rosmarin
olje eller smør til steking

Brun kjøttet på begge sider på relativt høy varme, skru ned varmen og la skivene ettersteke på svakere varme i ca. 10 ­15 minutter.

Smakfull salat:
150 g aspargesbønner
1 gulrot
1 skive sellerirot
1 skalk savoykål eller hodekål
2 rødløk
1 grønn squash

Rens bønnene. Skjær gulrot, selleri og kål i tynne strimler. Kok bønnene i et par minutter i lettsaltet vann, tilsett gulrot, selleri og kål. La det koke et par minutter til, hell av vannet og avkjøl.

Skjær rødløk og squash i tynne skiver. Bland alle grønnsakene sammen og hell over vinaigrette.

Vinaigrette:
1/2 dl eddik
1/2 dl vann
1/2 dl olje
2 ss sukker
3 ss finhakket persille eller andre urter
1/2 ts sennep
salt
pepper

Bland sammen alle ingrediensene og hell over salaten.

Server lammeskivene med kokt ris og salaten.

Sjokolademousse
6 porsjoner

4 eggeplommer
1 dl. melis
200 g kokesjokolade
1/2 dl sterk kaffe
3 dl kremfløte
4 eggehviter
1 knivsodd salt
4 ss likør evt. Jus

Pisk eggedosis av eggeplommer og melis. Tilsett sjokolade smeltet i kaffe. Rør forsiktig inn pisket fløte og eggehviter som er pisket. stive med en knivsodd salt. Smak til med likør, som vendes forsiktig inn i blandingen. Anrett moussen på fat eller i porsjonsskkåler. Avkjøl minst 2 timer før servering.

Annonse












Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:259



Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.