Lammekjøtt er høstfavoritten


Oppdatertdato: 2013-10-19 Tema: Kjøtt Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Synøve Dreyer


(NW): Norsk lammekjøtt er nordmenns favorittmat om høsten, viser ny undersøkelse. Vi liker den særegne og gode kjøttsmaken.
Lam er den klare vinneren i en spørreundersøkelse om hva som er vår favoritt-matrett om høsten. 42 prosent svarer forskjellige retter av lammekjøtt.
Ingen andre matretter oppnår over ti prosent, viser undersøkelsen YouGov har gjort for MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt.
Lammekjøtt får toppscore for god smak.
– Over halvparten, hele 55 prosent, sier at det er den særegne og gode kjøttsmaken som gjør at de spiser lam eller sau, sier markedsanalytiker Gunnar Thoen i MatPrat.

Naturlig kjøtt

Norske lam går ute og beiter hele sommersesongen, og det er nettopp disse forholdene som gjør at kjøttet er så smakfullt, mener et stort flertall.
–61 prosent oppgir at beiteforhold, frisk luft og norsk natur påvirker smaken i positiv retning, sier Gunnar Thoen.
Kun ti prosent mener at norske lam ikke er bedre enn andre lam.
Smaken på maten vi spiser er en egen vitenskap, og ved matforskningsinstituttet Nofima forskes det blant annet på smaksopplevelser.
– Når vi vet noe om maten vi spiser, gjør det noe med smaksopplevelsen. Det fører til at vi setter pris på maten på en helt annen måte enn om vi ikke kjenner opprinnelsen, sier seniorforsker i sensorikk ved Nofima, Margrethe Hersleth.

Mat med følelser

Lam som beiter ute gir oss gode følelser, og mange studier viser at dyr på beite i ren natur gir oss bedre assosiasjoner til kjøttet, ifølge Nofima.
– Vi ser at lam går ute over hele landet, og det setter en spiss på opplevelsen når vi spiser lammekjøtt, sier Hersleth.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2743
Norsk mat.Selskapsmat.
Bananer.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.