Land of fire pinot gris 2006


Oppdatertdato: 2008-10-15 Tema: Hvitvin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Kristoffer Gregersen/desken.no


Lysglimt i høstmørket

2008-årgangen av den hvite argentineren The land of Fire er klar. Den er frisk som høsten.
Land of Fire er en vin som er lett å like. Den har mye frukt og intensitet til prisen på beskjedne 85 kroner. På grunn av årtidsforskjellene er Sør-Amerikas 08-årgang ferdig på flaske samtidig som druene høstes i Europa.

Vinen het tidligere ”Tierra del Fuego” og er oppkalt etter det naturskjønne og ville området på Argentinas sørspiss. Vinen lages likevel lenger nord, i Mendoza, der mesteparten av Argentinas vinproduksjon foregår. Her dyrker vinprodusent Francois Lurton druer ved foten av Andes-fjellene på utrolige 1100 meter over havet.

God pris

Ifølge Lurton var det en ren tilfeldighet at pinot gris-varianten av denne vinen ble til. I 1995 bestilte han chardonnay-planter til sin nye vingård i Argentina, men fikk levert pinot gris-planter istedenfor. Han valgte å plante dem likevel, og i dag er han glad for at han gjorde det.

Pinot Gris er en drue som er mest kjent fra franske og italienske viner, men som også har vist seg å gi et godt resultat når den dyrkes i Argentina. Den gir ofte litt kraftige viner, men i Argentina blir syreinnholdet lavere og vinen rundere og snillere.

Prisbelønt

Lurton lager totalt 70 forskjellige viner i fem land, og Land of Fire-serien fra Argentina er en av de mest solide og prisbelønte i utvalget. Prøv den under lønnetreet i hagen.

Smak og behag

Navn: Land of fire pinot gris 2008
Land/distrikt: Argentina/Mendoza
Produsent: Bodega F. Lurton
Varenummer: 20774 (hovedsortiment)
Pris: 84,90 kroner
Alkoholstyrke: 13 %
Druer: 100 % Pinot Gris
Vurdering: Lys gul farge. Fyldig, myk og fruktig med innslag av modne pærer og melon. Innslag av honning og antydning til krydder. God lengde.
Passer til: Lyst kjøtt, kylling, kalkun. Også god uten matfølge.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1424
Norsk mat.Bananer.
singelmat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.