Laroche Petit Chablis 2006


Oppdatertdato: 2008-04-10 Tema: Hvitvin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Klart for Chablis

Laroche har 15 chablisviner fra begynner- til toppnivå. Vinmaker Denis de la Bourdonnaye anbefaler oss å starte med juniorutgaven - Petit Chablis - til drøye hundrelappen.

Mange nordmenn ser på Chablis som noe helt spesielt. Vi rett og slett elsker denne tørre, elegante og friske hvitvinen fra franske Burgund, og få viner gir den samme vårlige assosiasjonen. Stikkordene er sitrus, frisk frukt og havbris.

Kvalitet

Skal du ha god Chablis på bordet, får hundrelappene fort bein å gå på. Kombinasjonen av lav vinproduksjon og høyt kvalitetsnivå fører til høy etterspørsel og ditto priser, noe du vil oppdage dersom du går til innkjøp av en Premier Crû.

Det finnes imidlertid rimeligere alternativer. Petit Chablis-vinene er basert på vindruer fra yngre vinstokker, og fåes til litt over hundrelappen.

God pris

- Hva slags vin du velger kommer vel litt an på humøret, hvor du kommer fra, lommeboken og hva slags mat du skal spise. Vi lager gode viner, men påvirker ikke kundens valg. Men Petit Chablis kan være et godt sted å starte på grunn av pris, sier Bourdonnaye som har vært vinmaker for Laroche i sju år.

Spennende årganger

Bourdonnaye mener det ikke finnes dårlige år, bare forskjellige år. Mens 04 ga elegant vin, var 05 mer fyldig og moden, 06 frisk og fruktig, mens 07 blir elegant og lagringsdyktig.

- Årgangsforskjeller er noe av det som er spennende med vin. Vi prøver å ikke produsere en standard, og aksepterer at ulike år gir ulik vin. Hvis man tror man kan alt og bruker samme oppskrift år etter år, får man en helt alminnelig vin, mener Bourdonnaye.

Fisk eller ost

Laroche Petit Chablis 06 serveres ikke for kald, men ved cirka 12 grader da det er varmen som virkelig får frem kvaliteten. Drikk den til hvitt kjøtt, fisk, terte, quiche eller ost. Og om den virkelig passer til maten får du ikke svar på før du prøver.

Smak og behag

Navn: Laroche Petit Chablis 2006
Land/distrikt: Frankrike/Burgund
Produsent: Michel Laroche
Varenummer: 30413 (testutvalg)
Pris: 139,90 kroner
Akoholstyrke: 12,5 %
Druer: 100 % chardonnay
Vår vurdering: Lys grønngul farge, fruktig aroma med situs og pære. Svært frisk og fruktig. God syre og lang finish.
Passer til: Fisk, lyst kjøtt, ost.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1308Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.