Lei av slankemas i januar


Oppdatertdato: 2013-02-11 Tema: Slanking Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Alf Börjesson, MatPrat


(NW): Syv av ti kvinner synes det er for mye fokus på slanking etter nyttår.
Over halvparten av mennene, 55 prosent, synes det er for mye slankemas i mediene og samfunnet ellers denne måneden. 71 prosent av kvinnene er lei alt snakket om slanking.
Det viser en undersøkelse Ipsos MMI har gjennomført for MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt.

– Jeg skjønner godt at man blir lei alle oppslagene i mediene om slanking, ikke minst fordi mange har negative erfaringer med slankekurer. Dessuten er det ubehagelig å bli minnet på noe man gjerne har dårlig samvittighet for, sier kommunikasjonssjef Åse Kringlebotn i MatPrat.
Undersøkelsen viser imidlertid at vi er langt mer positive til informasjon om et sunt kosthold og trening.

Sunn livsstil

Det store flertallet, 75 prosent, er positive til oppslag om sunt kosthold.

– Januar er måneden vi helst er villige til å gjøre endringer i livet, enten det gjelder jobbjakt, røykeslutt, boligkjøp eller å legge om til en sunnere livsstil. Mange får en kickstart nå, og det er flott, sier Kringlebotn.
Hun synes det er naturlig at mediene er opptatt av slanking og kosthold, fordi nordmenn er mer overvektige enn noen gang. Og i januar er vi villige til å gjøre noe med det.
Flere enn to av fem nordmenn er nå overvektige, noe som gir økt risiko for livsstilssykdommer. Forekomsten av diabetes type to er over tre ganger så høy nå som for 30 år siden.

– Motivasjonen er der for mange, mest av alt handler det nok om hvordan budskapet pakkes inn.
Mange vegrer seg for nye slankekurer, de vil heller gjøre mindre endringer i sin livsstil, mener Kringlebotn.

– Gode råd om sunn hverdagsmat er viktigere enn noen gang. Helseeffektene av et balansert kosthold er åpenbare, samtidig som vi ser at økt kroppsfiksering blant unge har fått negative konsekvenser de siste årene.

Deler oppskrifter

På nyåret er det flere enn ellers som søker informasjon om sunn mat og oppskrifter på sunne retter.

– Landets største matportal, matprat.no, har 400 sunne oppskrifter som alle er kaloriberegnet. Mange av disse oppskriftene er svært populære nå om dagen, sier Kringlebotn.
MatPrat har alltid en topp for sunne oppskrifter i januar, og de fem mest populære oppskriftene for øyeblikket er disse:

– Også blant matbloggerne er det stor aktivitet om dagen, og mange deler sunne oppskrifter på nettsamfunnet Matfolket på matprat.no, sier kommunikasjonssjef Åse Kringlebotn.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2619Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.