Lekre 17. mai-kaker for alle


Oppdatertdato: 2012-05-14 Tema: 17_mai Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Dr Oetker


Cupcakes, cake pops og lekker kakedekor har fått oss trauste nordmenn til å gå nærmest av hengslene det siste året. Vi viser deg tre ideer til garantert 17. mai-suksess på kakefronten: Om du har oseaner av tid til rådighet, akkurat passe mye tid, eller om bunadsskjorta må strykes med venstrehånden mens pose-mixen står i ovnen. Wow-effekten ligger i dekoren!

Trendy og detaljert

Lyse Cake Pops med Lemon Curd og hvit sjokolade


Sukkerbrød
Bruk en enkel oppskrift på sukkerbrød. Avkjøl og smuldre opp til små smuler. Man kan også bruke en ferdig kake-mix til denne delen, dersom man vil korte ned på tidsbruken.
Lemon Curd*
saften fra 2 sitroner
revet skall fra 1 sitron
1 dl sukker
4 eggeplommer
45 g smør

Hell alle ingredienser i en bolle og plasser den over en kjele med kokende vann. Visp til du får en tykk røre – ca. 10 minutter. Avkjøl kremen.
Fremgangsmåte:
• Bland kakesmulene og Lemon Curd godt. Det skal bli litt fuktig, men ikke for mye. Lag kuler av deig-massen og sett disse i kjøleskap eller fryser til de har stivnet (ca. 15-30 min – prøv deg frem).
• Knytt sløyfer på cake pops-pinnene mens du venter – det er enklere enn å gjøre det til slutt. Bruk f. Eks. Grillpinner i tre som du klipper litt kortere (slike pinner finner du i dagligvarebutikken).
• Smelt hvit sjokolade i vannbad eller i mikrobølgeovn. Hvis du bruker mikro, rør ca. Hvert 30. sekund slik at sjokoladen ikke svir seg. Er den for tyktflytende, kan du tilsette bitelitt kokosfett for å gjøre den enklere å jobbe med – eller du kan bruke sjokolade spesielt beregnet på smelting som du finner i kakeutstyrsbutikker eller på nettet.
• Dypp enden på trepinnen i litt sjokolade. Stikk så pinnen ned i cake pops’en. Sett tilbake i kjøleskapet noen minutter. Dypp så hele kulen i den smeltede hvite sjokoladen og la det renne av.
• Klar for pynting! La sjokoladen stivne bitelitt – men ikke for mye – før du drysser Flaggstrøssel på.

*Hentet fra passion4baking.com

Herlig og overkommelig

Cupcakes med kokos og sjokoladebiter

125 g smør
150 g sukker
1 ss Dr. Oetker Ekte Bourbon Vaniljesukker
3 egg
50 g kokos
100 g hvetemel
1 ts bakepulver
75 g hakket lys sjokolade
Muffinsformer

Rør smør, sukker og vanilje mykt og luftig. Visp i eggene et av gangen. Bland kokos, hvetemel og bakepulver, og rør det inn i deigen. Tilsett sjokolade, og rør det forsiktig sammen. Fordel deigen i muffinsformene, og stek dem på 160°C i ca. 20 min. Avkjøl på rist før du pynter dem.

Har du dårlig tid, kan du selvfølgelig bruke din favoritt-muffins-mix i stedet.

Vaniljefrosting
250 g melis
1/2 - 1 ts vanilje-essens
75 g smør
Ca. 2 ss melk (prøv deg frem, her kan det være du trenger litt ekstra)

Bland melis og vanilje-essens, og smuldre smøret i blandingen. Visp til å begynne med på lav hastighet, og tilsett melken litt om gangen. Visp til kremen er lett og luftig – minst 5 min.

Klar for pynting!
Bruk for eksempel en 1M tip fra Wilton til å lage «rosetter» med vaniljesmørkremen (se tips under). Dryss på Flaggstrøssel og pynt med hvite sukkermasse-blomster og små flagg.
o Blomster av sukkermasse: Kjevle ut sukkermassen til ca. 3 mm tykkelse. Bruk utstikkere til å lage blomstene og fest sølvkule i midten med litt melisglasur. For å få «bøy» på dem, kan du legge dem oppi i skje og klemme dem forsiktig nedi (her finnes det også spesialutstyr du kan bruke, men en vanlig spiseskje funker kjempefint).

Klassisk og enkelt

Bløtkake med jordbærkrem

Sukkerbrød
4 egg
150 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
Springform 24 cm

Pisket krem – til både fyll og til å dekke kaken med
Bananer i skiver
Melk til «dynking»
1 ts Dr. Oetker Ekte Bourbon Vaniljesukker + litt melis til å ha i kremen som skal dekke kaken til slutt

• Pisk romtempererte egg og sukker til stiv eggedosis.
• Sikt sammen mel og bakepulver og rør forsiktig inn i eggedosisen.
• Stek ved 160° i ca. 45 min.
• Avkjøl på rist – del i to og dynk med melk.
• Pisk krem og mos inn jordbær slik at du får en luftig jordbærkrem. Fyll kaken med bananskiver og jordbærkrem.
Klar for pynting!
Pisk resten av kremfløten sammen med vaniljesukker og litt melis. Dekk kaken med kremen og sett kaldt hvis du ikke skal spise den med en gang. Vent til rett før du skal servere med å strø på Flaggstrøssel – pikekyss er også kjempefint til de hvite stripene i flagget.

Tips til bakingen
1. Alle stekeovner er forskjellige – hold godt øye med steketiden første gangen slik at steketiden blir passe.
2. Skal du lage blomster kan det være lurt å gjøre det gjerne kvelden før, eller tidligere, slik at blomstene får tid til å tørke. De holder seg godt noen dager i en lufttett boks.
3. YouTube has masse bra instruksjonsvideoer om f. Eks hvordan lage lekre «rosetter» av frostingen / smørkremen. Noen minutter online og litt øvelse, så er de lekreste 17. mai-cupcakes innen rekkevidde!

Produktinformasjon

• Flaggstrøssel: Pynt kaker og cupcakes i de norske fargene til bursdag, konfirmasjon, dåp og 17. mai! Boksen inneholder rødt, hvitt og blått sukkerstrøssel, i hver sine kamre (80 g).
• Soft Sølvkuler: Dr. Oetker Myke Sølvperler skader ikke tennene, og gir et eksklusivt preg på alt fra kaker og cupcakes til konfekt. Dr. Oetker Myke Sølvperler fås i glass à 42g.
• Dekorasjonsfondant: Hvit sukkermasse for trendy dekorering av kaker og cupcakes, enten man ønsker å kle en kake med et helt lokk, eller om man ønsker å lage figurer eller blomster til dekorasjon. Fondant kan også brukes som erstatning for marsipan, og er enkel å farge med konditorfarge.

Om Dr. Oetker

På bakrommet til et apotek i Bielefeld begynte hele historien i 1891: Den unge apotekeren Dr. August Oetker jobbet sene kvelder med apotekervekten, morter og ulike pulver. Det han etter mye arbeid utviklet, revolusjonerte baking: Bakepulveret Backin.
Den eksakte mengden med bakepulver som man trengte til et pund mel, ble porsjonert ut i små poser. På grunn av det nøyaktige blandingsforholdet og kvaliteten på råstoffene, kunne Dr. Oetker garantere at hver kake ble vellykket.
Mye har siden skjedd den gang, men Dr. Oetkers fokus på vellykkede kaker har vært der helt siden begynnelsen. I Norge er Dr. Oetker mest kjent for pizza, men dette er bare ett av de tre kjernesortimentene. Produktsortimentet blir stadig utvidet.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2451Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.