Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc 2004


Oppdatertdato: 2005-11-16 Tema: Hvitvin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Elegant aperitiffvin

Jacques og François Lurton er kjent for viner i verdensklasse. Sauvignon Blanc er den hvite druen de kan best, og Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc 2004 er et godt eksempel på kvalitet til en rimelig pris.

Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc 2004 er en fruktig og elegant hvitvin som passer godt til lettere matviner eller som aperitiff. Den passer spesielt godt til sjømat som skalldyr og fisk. Navnet kommer av morgendisen som ligger over drueplantene i Languedoc. Vinen er laget etter moderne prinsipper som gjengir de friske og florale aromaene, i tillegg til melon og krydder.

- Dette er en av vinene fra Languedoc vi er mest stolt av. Det er Sauvignon Blanc vi kan best, forteller Francois Lurton.
Brødrene Lurton jobbet lenge som konsulenter for vinprodusenter.
- En dag forsto vi ikke hvorfor vi skulle hjelpe alle andre istedenfor å lage vin selv, sier han.
I 1995 sluttet de med konsulentvirksomheten og laget sin første produktlinje. I dag har Lurton blant annet to vingårder i Chile, en i Uruguay, to i Spania, og i Frankrike i Gascogne og Languedoc. Lurton eier også Chateau des Erles i Fitou. Totalt produserer de i dag 70 viner i fem forskjellige land.

Vinregionen Languedoc-Roussillon, i det sørlige Frankrike, domineres av et spesielt mikroklima hvor Sauvignon-druer får et unikt og personlig preg. Det kan bli ganske varmt utpå dagen, så druene høstes tidlig om morgenen mens lufta ennå er kjølig. Videre skjer gjæringen ved relativt lav temperatur, for å opprettholde druenes originale trekk.
I tillegg til moderne produksjonsutstyr og streng filosofi har de en kvinnelig vinmaker som har fått tilnavnet Madame Blanche.
Vinen er kåret til best i bestilling to ganger. Den har god syre og er svært frisk, og det er vanskelig å lage så fruktig vin i så store volum, men det har Lurton altså gjort på mesterlig vis.

Smak og behag:

Navn: Les Fumèes Blanches Sauvignon Blanc 2004
Land/distrikt: Frankrike/Languedoc-Roussillon
Pris: 95,90 (75 cl), kr 329,90 (3 l).
Polnummer: 47339
Drue: 100% Sauvignon Blanc
Alkoholstyrke: 12,5%
Produsent: J&F Lurton
Vurdering: Lys gul farge med grønn kant, aromaen er floral med innslag av tropisk frukt, honning og melon. Rund og fyldig med frisk frukt i munnen. Honning i en lang slutt. Passer godt som aperitiff, til sjømatkanapeer, eller som følgesvenn til skalldyrretter og fisk. Også svært god om den drikkes alene.Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:711


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.