Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc 2005


Oppdatertdato: 2006-05-22 Tema: Hvitvin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Årets hvitvin

Vinkelnerforeningen har kåret Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc 2005 til årets hvitvin. For under 120 kroner får du en vin som passer svært godt til årstiden.
Publikum fikk være med å teste 15 hvitviner blindt under NM for vinkelnere denne helgen. Av totalt 120 stemmer ble de tre vinene med flest stemmer plukket ut. En jury plukket ut den beste av de tre.

Vinen er også tidligere kåret til best i bestilling to ganger. Den har god syre og er svært frisk, og det er vanskelig å lage så fruktig vin i så store volum, men det har Lurton altså gjort på mesterlig vis.
Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc 2005 er en fruktig og elegant hvitvin som passer godt til lettere matviner eller som aperitiff. Den passer spesielt godt til sjømat som skalldyr og fisk. Navnet ”Fumées Blanches” kommer av morgendisen som ligger over drueplantene i Languedoc. Vinen er laget etter moderne prinsipper som gjengir de friske og florale aromaene, i tillegg til melon og krydder.

Årets norske vinkelner heter forøvrig Robert Lie og kommer fra Bagatelle. Ørjan Lundmark fra Bølgen & Moi Briskeby fikk andreplass, mens tredjeplassen gikk til Jens Blom fra Bølgen & Moi Briskeby.
Vi har anbefalt denne vinen før, og gjør det gjerne igjen.

Smak og behag: Navn: Les Fumèes Blanches Sauvignon Blanc 2005
Land/distrikt: Frankrike/Languedoc-Roussillon
Pris: 95,90 (75 cl)
Polnummer: 47339
Drue: 100 % Sauvignon Blanc
Alkoholstyrke: 12,5 %
Produsent: J&F Lurton
Vurdering: Lys gul farge med grønn kant, aromaen er floral med innslag av tropisk frukt, honning og melon. Rund og fyldig med frisk frukt i munnen. Honning i en lang slutt.
Passer godt som aperitiff, til sjømatkanapeer, eller som følgesvenn til skalldyrretter og fisk. Også svært god om den drikkes alene.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:832Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.