Lett vårmat sent i april


Oppdatertdato: 2019-04-24 Tema: Vårmat Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Det er etter påske men før mai med alle sine festdager. Grillsesongen er ikke helt startet enda og de norske grønnsakene er ikke på markedet enda. Vi er lei av snø og kulde, og varmen i disse dager varmer oss virkelig. Men hva med maten! Her har jeg samlet noe enkel og rask vårmat som passer de neste ukene.
Maten skal være lett, frisk og gjøres oss mette på en lett og god måte. Det er flere salater men og andre oppskrifter




Broccolisalat


Prøv også Broccolisalat.

Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 11.08.2017
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

1,5 dl majones
1,5 dl lettrømme
2 ss sukker
2 ss balsamico

1 stor broccoli - rå
150 gr blomkål i buketter
ca. 300 gr. bacon, hakket og sprøstekt
1 middels stor rød løk - finhakket
1,5 dl solsikkefrø (helst ristede)
1,5 dl rosiner (ikke nødvendig)


Denne smaker bare nydelig. Anbefales å spise den samme dagen eller senest neste dag. Denne ble lagd med 50/50 majones og rømme. Dette kan varieres og har stor innvirkning på kalorier


Fremgangsmåte

Bland rømme, sukker og edikk en stor bolle. Del broccolien i små biter, blomkålen i små buketter, sukkerertene i små skiver og bland dem i dressingen. Tilsett sprøstekt baconbiter, løk, solsikkefrø og rosiner. Spar litt bacon og rosiner til pynt til slutt. Bland godt og avkjøl. Holdbar natten over i kjøleskap.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 205,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,8.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Avokadosalat med strimlet svinekjøtt


Prøv også Avokadosalat med strimlet svinekjøtt.

Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 01.01.2018
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Studio Dreyer Hensley

Ingredienser

600 g skinkebiff
2 ss rapsolje til steking
1 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 stk hode rødkål
1 pk ruccula
1 stk rødløk i tynne skiver
1 stk gulrot i tynne båter
2 stk avokado
saften av 2 stk klementin
4 ss olivenolje
1 ss tørket oregano
1 båt hvitløk
1 ts sukker
1 ts salt
1 dl ristede pinjekjerner


En rask, sunn og passende salat for en rask middag. Avokado i selskap med stekt kjøtt passer fint sammen med løk her. Her kan det og brukes rester etter julematen
Svinekjøtt ­ enten det er kokt skinke, spekeskinke eller stekte strimler og bacon ­ passer til både fruktige, spicy og hotte smaker, og er derfor knallgodt i salater.


Fremgangsmåte

Skjær kjøtt i tynne skiver. Varm en stekepanne med
olje og stek kjøttet i til det får fin farge. Krydre med salt og pepper.
Bruk en skarp kniv eller ostehøvel og kutt rødkål i så tynne strimler som mulig. Kutt rødløk i tynne båter. Riv eller høvle gulrot i fine strimler. Del avokado og ta den ut av skallet. Skjær den i biter eller tynne skiver. Ha alt i en bolle.
Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne til de er gylne. Avkjøl og dryss dem over salaten. Bland sammen klementinsaft, olivenolje, oregano og hvitløk. Smak til med salt og pepper og hell dressingen over salaten.

TIPS
Bruk gjerne ferdigdressing. Du kan også bruke de halvferdige dressingblandingene som skal blandes ut i olje og/eller vann.



Raskt næringsinnhold

Denne retten har 117,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,35.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Favorittpasta


Prøv også Favorittpasta.

Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 04.04.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

300 g strimlet svinekjøtt
100 g pepperoni i skiver
1 gul paprika
1 liten purre
3 båter hvitløk
1 beger crème fraiche
2 dl buljong
2 ss finhakket persille



Fremgangsmåte

1. Stek pepperoniskivene i stekepanna i litt olivenolje sammen med svinekjøttet på middels sterk varme. Legg kjøttet til side.

2. Del paprika i staver, purre i ringer og finhakk hvitløk. Surr grønnsakene i litt olje til de blir blanke og myke.

3. Ha kjøttet tilbake i panna og tilsett creme fraiche og buljong. La småkoke i 2-3 min. Smak til med pepper, og dryss over persille.
Serveres med pasta og en frisk salat.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 172,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,51.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Wokkede kyllingstrimler og grønnsaker.

Wokkede kyllingstrimler og grønnsaker


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 18.08.2013
Denne retten tar ca 25 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

2 kyllingfileter i strimler
5-6 dl oppdelte grønnsaker

Sur-søt saus:
2 dl vann
1-2 ss tomatpuré
3 ss sukker
1 1/2 ss eddik
1 ss potetmel


Enkelt og grei wok med kylling. Bruk evt ferdig saus og frosne wokgrønnsaker.


Fremgangsmåte

Stek kyllingstrimlene raskt i olje til de er jevnt hvite. Ha på salt og pepper. Tilsett grønnsakene og fres videre et par minutter til grønnsakene er møre. Rør ut tomatpureen i vann og hell det i pannen. Kok opp og smak til med sukker og eddik til en sur-søt saus. Rør potetmelet med bittelitt vann og jevn sausen. Trekk pannen til side og server straks. Ris, couscous eller bulgur smaker godt til.

Tips:
Grønnsaker som er godt egnet for wokking (steke raskt i stor panne) er gulrot, paprika, purre, brokkoli, blomkål, squash, hodekål, aspargesbønner og bønnespirer.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 110,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,29.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grønnsakgrateng med blomkål og brokkoli.

Grønnsakgrateng med blomkål og brokkoli


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 07.02.2011
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

½ stk lettkokt blomkål
250 g lettkokt brokkoli
½ stk strimlet kinakål
5 dl strimlet og forvellet hodekål
2 stilk stilkselleri (stangselleri) - hakket
3 ss hakket frisk kruspersille
smak til med salt og pepper

Gratengrøre:
3 dl melk
4 ss hvetemel
3 stk egg
¼ ts kajennepepper
2 dl revet hvitost


All slags grønnsaker kan brukes i grateng - også grønnsaksrester fra middagen i går. Den passer seg selv i ovnen mens du f.eks. kan gjøre i stand salaten.


Fremgangsmåte

Kok grønnsakene knapt møre i lettsaltet vann. Du kan også bruke grønnsaksrester. La grønnsakene renne godt at. Kålen skal bare gis et raskt oppkok i lettsaltet vann.
Bland alle grønnsakene med hakket kruspersille, salt og pepper. Vær forsiktig med saltet ettersom grønnsakene allerede er kokt i saltet vann. Hell grønnsakene over i en ildfast form.
Rør sammen melk og mel og kok opp under omrøring. Ta det av varmen og rør inn sammenpiskede egg, smak til med kajennepepper, salt og pepper.
Hell gratengrøren over grønnsakene og dryss revet ost på toppen.
Stek gratengen midt i ovnen ved 200 grader i 15 - 20 minutter.
Server gratengen med salat og godt brød til

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 64,93 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,28.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lam i wok.

Lam i wok


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 05.10.2010
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

400 g benfritt lammekjøtt fra lår
2 ss olje til steking
1 stk gul paprika
1 stk liten rødløk
1 pose eller glass ferdig woksaus
2 pk nudler


Det nydelige lammekjøttet kan brukes i alle dine favorittretter. Hva med lam i wok?


Fremgangsmåte

1. Renskjær kjøttet og del det i strimler. Skjær løken i båter og paprikaen i biter.
2. Stek kjøttet raskt i olje i skikkelig god varm panne. Tilsett løk og paprika etter 3-4 minutter og stek videre i 3-4 minutter.
3. Tilsett woksausen, og eventuelt litt vann. Skru ned varmen og la alt småkoke i 5 minutter.

Serveres med nudler.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 171,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,93.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3218






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.