Lettere å finne sunn mat på bensinstasjonen


Oppdatertdato: 2014-07-28 Tema: Mathelse Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Statoil Kilder: Statoil


Flere og flere synes det er lettere å finne sunne matalternativer på bensinstasjonen enn tidligere, viser ny undersøkelse.
Befolkningsundersøkelsen er gjennomført av Respons Analyse for Statoil Fuel & Retail. 23 prosent av de spurte svarer at de synes det er lett å finne sunne alternativer på bensinstasjonen. Dette er en fremgang siden 2012, da svarte 19 prosent det samme.

- Salgstallene våre viser at de sunne alternativene selger bedre og bedre, og det er gledelig. Vi har de siste årene jobbet kontinuerlig med å bli bedre på dette området og vil fortsette med det, sier kategorisjef i Statoil Fuel & Retail, Kjersti Kristiansen.
De siste årene har Statoil innført både salatbarer og fersksmurte baguetter for å gi kundene alternativer til pølser og boller.

- Vi ønsker at kundene skal kunne velge selv, og tester ut nye produkter hele tiden. Hos oss skal du både få mat for å kose deg, og kunne velge et sunnere alternativ, sier Kristiansen.

Tilbringer sommeren på veien

Nordmenn er et bilferierende folk, seks av ti sier de skal på bilferie enten i Norge eller i utlandet i sommer. 64 prosent svarer at å bli sliten eller søvnig er de største utfordringene når de kjører bil. Da er det mange sjåfører som tyr til sjokolade, cola og boller for å få opp blodsukkeret, selv om de kan velge sunt. Men det er ikke denne type mat som skjerper årvåkenheten, heller tvert imot.

- Man skal kose seg og ta litt andre valg i ferien enn ellers i året, men ved å begrense fett- og sukkerinntaket blir maten enklere å fordøye og uten de store blodsukker-svingningene. Det betyr at du holder deg mer årvåken og konsentrert, sier ernæringsfysiolog Therese F. Mathisen hos TheMa Nutrition.

Mathisen har følgende råd for de som vil være litt ekstra bevisst på hva de spiser på bilferien i sommer.
- Du bør begrense uheldig inntak av for mye energi, mye hardt fett og mye sukker. Dette gjelder også når du er på farten i sommer. Forsøk å få dekket de næringsstoffanbefalinger vi har ved å spise mer grovt og fiberrikt som korn og grønt, mer av de rene kjøtt- og fiskevarene fremfor farseprodukter, ”5 om dagen”, tre enheter av meieriprodukter og dessuten mer variert i både pålegg og grønt tilbehør for å dekke vitamin- og mineralbehovet, sier hun.

Om undersøkelsen

Undersøkelsen er en representativ befolkningsundersøkelse med 1000 respondenter. gjennomført av Respons Analyse for Statoil Fuel & Retail i juni 2014. Utvalget er landsrepresentativt og trukket tilfeldig fra Respons Analyses forbrukerpanel.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2950
Slanking.Hverdagsmat.
Lavkarbo.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.