Lite tull i tollen på Tollboden restaurant og bar


Oppdatertdato: 2009-09-12 Tema: Restauranttest Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


Det finnes mange puber med matservering, og mange har tatt denne trenden med seg fra feks England hvor dette er utbredt. Der er det vanlig å gå på puben for å spise, og gjerne med familien.
Her i Norge er det blitt fler og fler puber som ikke bare serverer peanøtter, men og skikkelig middagsretter, småretter og annet som en kan bli mett av, og en av disse er Tollboden restaurant og bar.

Miljø og omgivelser.

Tollboden ligger sentralt i, selvfølgelig, Tollbodgata i Kristiansand. Den har konkurranse fra nabo puber og vil nok måtte jobbe for å sikre reviret. Gaten utenfor er ganske trafikkert og rett utenfor er det ett busstopp som sjenerer litt. Inne er det typisk pubstil med det som passer til. Bardisk og mange bord å sitte ved.
Veggene er fylt opp med dippedutter og er ganske fornøyelige å se på.

Menyen

Utenom de vanlige pub drikkevarer, er det en ganske rikholdig matmeny. Den er texmex med fler småretter, hovedretter og desserter. Hovedretter ligger mellom kr 169.- og 200.-, småretter fra kr 96.- til kr 145.- og noe småsnacks som kyllingvinger, nachos og fylte jalapenos til under hundrelappen. Desserter fra kr 65.- til 75.-.

Kjøkken

Vi spiste 2 hovedretter som var: Speedy Gonzales, Meksikansk fiskespesialitet: Tilapia med ris, salat og spicy salsa. Og den andre var Fiesta Enchiladas. Ostegratinert tortilla fylt med kylling eller tacokjøtt. Toppes med salsa og rømme. Serveres med ris, bønner og salat.
Begge til kr 169.-.
Nå er dette pubmat, men dette smakte slettes ikke verst. Porsjonene var ikke så store og det gikk greit å spise opp. Styrken var heller ikke så sterk, så det ble lite svetting på oss. Enkel, lett og grei mat til en rimelig penge.

Service

Nå var vi her på ettermiddagen og det var ganske tomt for folk. Er nok fler her om kvelden, men servicen var kjempehyggelig og avslepen. Servitøren viste i alle fall at det går an å føle seg velkommen her, og det er ikke alle som gjør. Og maten kom fort på bordet og etterpå ble det disket opp med gratis kaffe. Faktisk ganske hjemmekoselig, så om undertegnede var på utkikk etter en stampub så ville nok Tollboden bli vurdert. Men kanskje inntrykket blir noe annet med fullt av folk.

Konklusjon

En koselig pub med grei mat. Hyggelig betjening og mye rart å se på veggene. Har texmex mat som er god, ikke for sterk(kan sikkert bestilles sterkere) og til en grei pris.
Det er og ett utvalg i drikke, både øl, vin og brennevin.

Flere bilder


Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1701
Norsk mat.Lavkarbo.
Rask mat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.