Luftige dessertnyheter fra Freia


Oppdatertdato: 2007-10-10 Tema: Produktnyheter Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Freia


Freia kommer nå med to trendriktige nyheter på dessert – Tiramisu Mousse og Sjokolademousse med biter av 70% sjokolade.

Tiramisu er italienernes dessert nummer én, og de fleste familier har sin egen oppskrift. Kaffe og Mascarponeost er to viktige ingredienser i en Tiramisu. Freia har hentet fram den gode Tiramisu-smaken og laget en luftig mousse. Hent fram litt fingerkjeks dynket i kaffe, sukker og rom, topp med Tiramisu mousse og strø litt kakao eller kaffepulver over og du har en nydelig dessert.

Sjokolademousse med biter av 70% sjokolade gir alle elskere av mørk sjokolade et smaksrikt dessertalternativ. Selve moussen er den gode gamle Freia-moussen som nå har fått følge av små biter med 70% sjokolade. I

tillegg til disse to nyhetene kommer alle våre mousse i et nytt og lekkert design. Freia desserter har nå fått et utseende de virkelig fortjener.
Se etter vårt nye tipshefte for desserter i butikken. Der finner du ideer til hvordan du kan servere desserter til enhver anledning.
På vårt nye nettsted Freiahjemmekonditori finner du oppskrifter, produktinformasjon og enda flere tips og ideer.

Her er 2 eksempler på oppskrifter:

Tiramisukake

Sukkerbrød:
5 egg
150 g sukker
150 g hvetemel
1 ts Freia Bakepulver

Krem:
2 poser Freia Tiramisumousse
4 dl melk

Dynking:
Du kan selv velge hvordan du vil dynke sukkerbrødet. Om du vil bruke kun kaffe eller kombinasjonen under er helt opp til deg.

Kaffe, sterk kaffe eller espresso
Marsalavin (sherry el portvin)
Konjakk

Pynt/dryss:
ca. 2 ss Freia Kakao
litt revet Freia Kokesjokolade 70% på toppenPisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Stek i springform, 24 cm. i diameter, ved 160 °C i 45 minutter.

Lag moussen som anvist på pakken og sett kaldt i 30-60 min.

Skjær sukkerbrødet i flak og dynk de godt. Legg dynkede sukkerbrødflak, tiramisumousse og kakaodryss lagvis. Sett desserten i fryseren til den er nesten frossen. Ta ut desserten og skjær den i riktig antall porsjoner. Sett alle porsjonene på et brett og sett det i kjøleskap frem til servering.

Når desserten skal serveres legges hver porsjon på en desserttallerken og drysses med kakao og eventuelt sjokolade på toppen til pynt.

Sjokolademousse

1 pk Freia Sjokolademousse
2 dl melk
Freia Blonder
Freia Sjokoladetopping

Hell 2 dl melk i en bolle og tilsett Freia Sjokolademoussepulveret. Bruk en håndmikser, pisk ½ min på lav hastighet til pulveret er jevnt fordelt i melken. Fortsett piskingen i 2 ½ min på full hastighet. Sett moussen kaldt i 1 time før servering.

Pynt med Freia Blonder og Freia Sjokoladetopping
eller

1 pk Freia Sjokolademousse
1 dl melk
1 dl kremfløte

Freia Blonder
Freia Sjokoladetopping

Stivpisk 1 dl kremfløte og sett kaldt. Lag Freia Sjokolademousse som over, men bruk kun 1 dl melk. Vend til slutt inn den stivpiskede kremfløten med en slikkepott.
Sett moussen kaldt 1 time før servering.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1187
Norsk mat.Brownies.
Rask mat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.