Lunsj på Cafe Europa i Oslo


Oppdatertdato: 2010-03-11 Tema: Restauranttest Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


På mine vandringer rundt i Oslo, oppdaget jeg en liten rolig oase av en kafe, nemlig Cafe Europa. Her er det stille og rolig, med helt grei lunsj til en rimelig penge. Stedet ligger litt utenfor det verste folkehavet og jeg trenger som sikkert mange andre, en rolig sted av og til. Og det finnes her.

Miljø og omgivelser.

Cafeen ligger i Thon Hotel Europa, og her har jeg faktisk overnattet for noen år siden. Cafeen virker og som servering for hotellets gjester. Stedet ligger ett par steinkast fra slottsparken i østlig retning. Det er en del trafikk, men stille og rolig inne. Det er gode stoler og sitteplasser, ikke så mye folk og behagelig lydnivå.

Menyen

Cafeen har en lunsjmeny som jeg prøvde, med mange retter til under kr 100.-, men og litt dyrere. Min Burrito kostet bare kr 99.-. Det er og en kaffemeny med godt utvalg, samt flere desserter til kr 79.-.
I tillegg har de mulighet for selskaper med egen meny. Det er og en stor bar som dekker disse behovene.

Kjøkken

Jeg var innom for en rask lunsj, men ble sittende ganske lenge. Bestilte burrito, som kanskje ikke var den heftigste jeg har spist, men helt ok. Og sjokoladefondant til dessert som var helt super, og så mye! I tillegg kaffe og cola light. Maten var enkel og god, og til en svært rimelig pris mener jeg. Så her får en mye for pengene. Det var og en dagens meny.

Service

Her kom det store plusset. For her jeg følte meg hjemme, kanskje siden det bare var halvfullt i lokalet, men hun som serverte og stod i baren var veldig hyggelig og imøtekommende. Og det er greit å møte slike folk når en kommer inn fra minus 10 grader, med masse tøy og PC sekk, og ikke ser ut som en rik forretningsmann fra Bogstadveien lenger oppe..
Mat og drikke kom raskt på bordet, servicen var vennligheten selv. Så hvis sjefene leser dette så send en god tanke ned til personalet her.

Konklusjon

Rett og slett en stille oase for en rolig lunsj. Akkurat passe langt vekk fra stresset og maset i sentrum, men samtidig nærme nok. Og når en er fedd up av usympatiske og masete folk på Aker Brygge og Karl Johan, kan man bevege seg opp her og slippe unna alt for en liten stund.
PS.
Jeg gikk tom for strøm på kameraet og bildene er tatt med mobilen.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1835
Norsk mat.Rask mat.
singelmat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.