Lunsj på Løvebakken i Oslo


Oppdatertdato: 2009-07-05 Tema: Restauranttest Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


Jeg dumpet tilfeldig inn på Restaurant Løvebakken en dag for en lunsj. Og det ble en litt skuffende opplevelse. Restauranten er fin den men maten jeg spiste var under det jeg forventet meg.

Miljø og omgivelser.

Restauranten ligger sentralt til i Oslo, like ved siden av Stortinget i Stortingsgata. Selv om det er sentral plassering, er det rolig innenfor, med stilrent interiør og smakfulle omgivelser. Oversiktlig og fine lokaler. Det finnes og eget lokale i kjelleren samt avdeling lenger inne. Det er og en liten uteservering.
Det er gode stoler og sitteplasser.

Menyen

Menyen spenner mellom lunsjretter, småretter, middagsretter og desserter. Den er ganske fyldig. Lunsj og småretter fra ca kr 125.- til kr 195.-. Middagsretter fra kr 265.- til kr 285.-. Utvalg av desserter til både lunsjmeny og vanlig meny.

Kjøkken

Jeg bestilte en risotto med kylling. Og her kom nedturen, for dette var smakløst. Det eneste som reddet den var osten på toppen.
Risotto og kylling skal ikke være smakløst etter min mening, om det lages med omhu. Og retten ble ikke reddet av små tomater og krydder. Nå var jeg kanskje uheldig med valget, men men.
Det som var opptur her var glasset med en kald sancerre som smakte utmerket. Jeg glemte å få navnet men den var god, enkelt og greit.

Service

Servicen var rask og grei, men kanskje litt usikker ved den ene servitøren. Den andre hadde tydeligvis mer peiling. Servitørene oppdaget at jeg satt og noterte, og kastet lange blikk etterhvert!
Det er en lett og fin stemning inne, og en kan følge med på det som skjer både ute og inne.

Konklusjon

Kanskje var jeg litt uheldig eller så er jeg blitt for kresen, men ikke besøk denne pga maten i alle fall. Men det er en koselig plass å sitte, sentralt bare ett steinkast fra Stortinget. Men Oslo har mange restauranter som er bedre i matveien.

PS: Løvebakken har ett av de fineste toaletter jeg har sett, kanskje det kan være god nok grunn for ett lite besøk!

Flere bilder


Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1635Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.