Lurton Bonarda 2008


Oppdatertdato: 2009-03-18 Tema: Rødvin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Bedre bonarda

Argentinske Lurton Bonarda koster fortsatt beskjedne 90 kroner, og 2008-årgangen er friskere enn forgjengerne.

Mange forbinder argentinsk rødvin med rødt kjøtt. Det stemmer godt som en hovedregel, men det finnes også unntak. Denne er laget på bonarda-druen, noe som gir lettere vin som går godt til for eksempel torsk, lyst kjøtt eller lette pasta- og pizzaretter.

Lang modning

Bonarda fra Argentina er ikke det samme som bonarda fra Europa. Man antar at den argentinske varianten har mer til felles med charbono, som vokser i California. Argentinsk bonarda trenger skikkelig modning for å gi gode viner som denne. Høstes den for tidlig kan vinene fort bli harde og vegetale og minne om umoden malbec – den mest kjente av de ”argentinske” druene.

Suksess

Lurton Bonarda 2008 er produsert av Francois Lurton. Han har nå overtatt den sør-amerikanske delen av den verdensomspennende familiebedriften han tidligere drev med broren Jacques.

Lurtons historie i Argentina begynte i 1995. Brødrene mente at nettopp Argentina hadde et enormt potensial for vinproduksjon og eksport. Satsningen innebar blant annet at de plantet bonarda i Mendoza ved foten av Andesfjellene, 1100 meter over havet. Prosjektet har båret frukter, og Lurtons argentinske viner går nå for å holde topp kvalitet. Også denne vinen har foreløpig blitt bedre for hver årgang, samtidig som prisen holdes lav.

Best nå

Druene i Lurton Bonarda er håndplukket og vinifisert i Lurtons egen vinkjeller i Valle de Uco i Mendoza. Vinen er ikke fat- eller flaskemodnet, men helt fersk. Den er best om den drikkes lett avkjølt, og mens den fortsatt er ung.

Smak og behag

Navn: Lurton Bonarda 2008
Land/distrikt: Argentina/Mendoza
Produsent: F. Lurton
Varenummer: 32558 (hovedsortiment)
Pris: 89,90
Alkoholstyrke: 12,5 %
Druer: 100 % bonarda
Vurdering: Ung, mørk rødfiolett farge. Middels fyldig. Fersk og saftig smak preget av plommer og skogsbær. God syrlighet og snille tanniner.
Passer til: Går godt til fisk og lyst kjøtt. Også god til pizza og pasta. Kan også drikkes uten matfølge.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1546
Slanking.Kjøttkaker.
Gryteretter.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.