Lurton Malbec Reserva 2007


Oppdatertdato: 2008-09-03 Tema: Rødvin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Elgen er norsk, vinen argentinsk

Til viltkjøttet er det naturlig å fokusere på viner som er kraftige både i alkohol og smak. Lurton Malbec Reserva 2007 har begge deler.
Den kommer fra Mendoza, ved foten av Andesfjellene i Argentina, og er en fyldig, kraftig og saftig vin med spesielt preg av kirsebær, solbær og pepper. Tanninene er runde og finishen myk.
Vin er et påkrevd tilbehør til det røde kjøttet fra høstens jakt. Viltkjøtt er ofte magert, men har rik og kraftig smak, og vinene som matcher dette har mye smak og struktur.

Kraft og fylde

Vinen er laget på 100 prosent malbec, en drue som opprinnelig er fra sørvest-Frankrike, men som trives veldig godt i Argentina. En kombinasjon av sol og varme gjør at den her ofte gir kraftig vin med mye smak.
Klimaet i Mendoza er tørt, hovedsakelig fordi Andesfjellene tar av for regnet, og kunstig vanning er derfor vanlig.
Alle druene er håndplukket og vinen er laget med mål om å få frem mest mulig frukt, konsentrasjon og behagelig, bløt smak. Vinen er lagret ni måneder på en blanding av nye og gamle eikefat, noe som gir en forsiktig, godt integrert smak av vanilje.

Fra Lurton

Vinen produseres av den argentinske delen av Bordeaux-familien Lurtons vinimperium, som ledes av François Lurton. Selskapet har vinmarker på to steder i Argentina, Chacayes i Tunuyan sør for Mendoza (1100 moh.) og i Barrancas øst for Mendoza (600 moh.)

Lurtons historie i Argentina begynte i 1995 da de kjøpte et område midt i ørkenen som ingen andre ville ha, og siden den gang har de stadig utvidet. Lurton har også vingårder i Bordeaux, Languedoc i Sør-Frankrike, Rueda i Spania og i Chile. Det er likevel Argentina som for tiden er selskapets største satsningsområde. Det har blant annet resultert i viner som denne, og Tierra del Fuego - en av Lurtons mest solide og prisbelønnede viner.

Smak og behag

Navn: Lurton Malbec Reserva 2007
Land/distrikt: Argentina/Mendoza
Produsent: F. Lurton
Varenummer: 4447001(testutvalg)
Pris: 119,90
Alkoholstyrke: 14 %
Druer: 100 % malbec
Vurdering: Mørk purpurfarge. Fersk duft av solbær, kirsebær, plommer og pepper. Fyldig, kraftig og saftig smak med preg av kirsebær og solbær. Modne tanniner i en myk finish. Nydelig vin.
Passer til: Best til rødt kjøtt, lam og viltkjøtt.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1395
Norsk mat.Rask mat.
Kjøttkaker.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.