Makrellen. ny restaurant i Kristiansand


Oppdatertdato: 2008-12-11 Tema: Restauranttest Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


Makrellen er en ny restaurant i Kristiansand. Og den har lagt seg midt i smørøyet om sommeren, med sin beliggenhet på fiskebrygga.
Vinterstid er ikke så sentralt lenger og på andre siden av kanalen ligger både Pieder Ro og Bølgen og Moi, samt at Dolly Dimples ligger nesten vegg i vegg. Nyåpnede Makrellen vil nok merke at det er etablerte restauranter i området.
Vi besøkte makrellen en småkald ettermiddagdag i slutten av November for en sen lunsj. Det var god mat, hyggelig betjening og ett fint lokale. Lite folk og vi noterte at det på andre siden av vannet var fullt på restaurant Pieder Ro.

Miljø og omgivelser.

Makrellen ligger veldig sentralt til sommerstid. Den er med å omkranser fiskebrygga med en kanal for båter og båtplasser. Den har uterestaurant som ligger litt i skyggen på ettermiddagen om sommeren. Det er store og flotte lokaler med eldre maritimt tilsnitt. God plass mellom bordene og virkelig hyggelig.

Menyen

Nå var det julemeny som var aktuellt nå og den var det ikke makrell på. Det er både småretter og vanlig a la carte. 8 småretter fra kr 125.- til 162.-, 4 forretter fra 122.- til 142.-, 3 fiskretter fra 269.- til 295.-, 4 kjøttretter fra 265.- til 299.-. Og 5 desserter fra 82.- til 125.-. Det var en grei meny med vanlige retter. Ikke noe overraskende.

Kjøkken

Vi bestilte Grillet burger av kvernet oksekjøtt og Lett saltet torsk. Dette var lunsjretter men store nok til å bli mett av. Burgeren var ganske ordinær og hadde noe svi smak fra grillen. Torsken var delikat med tilbehør. Vi fikk kuvertbrød(som var tørt og ikke smakfullt) sammen med enkel aioli.
Til dessert ble det appelsinmousse med is og sjokolade. Veldig godt.

Etter vår mening er det ingenting i veien for at Makrellen ikke skal kunne ta opp konkurransen med sine mer kjente naboer over vannet. Men nå er jo sørlendinger tradisjonsbundne og når de først har funnet ett stamsted så er de ikke så gode å rikke.

Service

Servicen var hyggelig og uhøytidelig. 2 hyggelige svensker(jeg har alltid lurt på hvorfor svenske servitører som oftest er hyggeligere enn norske?) som svinset rundt og de ventet nok på større innrykk senere. Serveringen var forsåvidt korrekt men enkel. Men nå er jo dette og en bistro/restaurant med litt uformelt miljø.

Priser

Priser ligger midt på treet, og ganske likt sine mer kjente naboer(unntatt dolly dimple uten sammenligning forøvrig).

Konklusjon

Besøket var hyggelig, maten god og ett fint lokale med hyggelig betjening. Absolutt verd ett besøk. Menyen ikke den mest spennende og noen småglipp med maten. Vi tar gjerne ett besøk igjen, men da med en full kveldsmeny. Og kanskje makrell på menyen til sommeren?
Makrellen må nok kjempe for å overleve blant sine konkurrenter her nede, særlig vinterstid, men har absolutt livets rett.

Karakterer:

Kjøkken/mat 7
Drikke 5 (ikke vurdert)
Meny 7
Miljø/omgivelser 9
Service 8
Pris 7
Totalt 43 av 60 mulige

Flere bilder


Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1461Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.