Marqués de Cáceres Vendimia Seleccionada


Oppdatertdato: 2006-11-14 Tema: Rødvin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Enda bedre klassiker

Marqués de Cáceres Vendimia Seleccionada selger om lag 500 000 flasker årlig i Norge. Og vinen er bedre enn på lenge.

Marques de Caceres ble etablert så sent som i 1970, og har nådd utrolige mål på så lite som 35 år. Noen ganger er ikke flere hundre år med historie det som skal til for å selge vin, eller for at konsumenten skal forstå den. Smak og kvalitet snakker ofte for seg.

Nye impulser

På slutten av 1960-tallet flyttet Enrique Forner, grunnleggeren av det som skulle bli Bodegas Marques de Caceres tilbake til Spania etter et lengre opphold i Frankrike. I sekken hadde han med seg kunnskap fra Frankrikes største vindistrikter, særlig Bordeaux. Han valgte å slå seg ned i Rioja Alta som var viden kjent for sine gode viner. Han kjøpte druer fra de beste druedyrkerne i området og blandet sine egne cuveer. Det som skulle skille hans viner fra de øvrige tradisjonelle vinene, var et innovativt blikk på de eksisterende og klassiske vinene i Rioja.

Fransk erfaring

På 60-tallet kjøpte familien også flere vinslott i Frankrike, og de fikk hjelp fra Emile Peynaud, som var en av Frankrikes mest anerkjente ønologer. Sammen startet de et stort prosjekt med å restaurere gårdene og omplante vinmarkene. Etter få år hadde de flere slott blant de mest anerkjente franske topprodusentene.

Prosjektet i Rioja kom først etter suksessen i Frankrike. I Rioja laget de vin som skilte seg klart fra de tradisjonelle produsentene i området som lagret vinene på eik i mange år. Marques de Caceres valgte å lage mer fruktdrevne viner ved å gjære drueskallene over lengre tid, og ved å ha kortere lagring på eikefat. De mente dette uthevet vinenes originale potensial fra druene og jorden.

Eksklusive viner

I tillegg til de mer kjente Crianza, Reserva og Gran Reserva variantene, har Marques de Caceres i senere år lansert to helt unike toppcuveer: Gaudium og MC som først utkom i 2003. Disse vinene er svært moderne viner som vi helt klart kommer til å se mye av fremover. Men de produseres i små kvanta og koster om lag det tredobbelte av en ”vanlig” Vendimia Seleccionada.

Smak og behag:

Navn: Marqués de Cáceres Vendimia Seleccionada 2001
Land/distrikt: Spania, Rioja
Produsent: Unión Viti-Vinicola
Pris: 106,40
Polnummer: 1372
Druer: 85% Tempranillo, 15% Graciano/Garnacha Tinta
Akoholstyrke: 13%
Vurdering: Mørk rød farge med fruktig duft og smak av røde bær. Hint av vanilje. Passer utmerket til de fleste kjøttretter.Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:969Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.