Marqués de Cáceres Vendimia Seleccionada


Oppdatertdato: 2006-11-14 Tema: Rødvin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Enda bedre klassiker

Marqués de Cáceres Vendimia Seleccionada selger om lag 500 000 flasker årlig i Norge. Og vinen er bedre enn på lenge.

Marques de Caceres ble etablert så sent som i 1970, og har nådd utrolige mål på så lite som 35 år. Noen ganger er ikke flere hundre år med historie det som skal til for å selge vin, eller for at konsumenten skal forstå den. Smak og kvalitet snakker ofte for seg.

Nye impulser

På slutten av 1960-tallet flyttet Enrique Forner, grunnleggeren av det som skulle bli Bodegas Marques de Caceres tilbake til Spania etter et lengre opphold i Frankrike. I sekken hadde han med seg kunnskap fra Frankrikes største vindistrikter, særlig Bordeaux. Han valgte å slå seg ned i Rioja Alta som var viden kjent for sine gode viner. Han kjøpte druer fra de beste druedyrkerne i området og blandet sine egne cuveer. Det som skulle skille hans viner fra de øvrige tradisjonelle vinene, var et innovativt blikk på de eksisterende og klassiske vinene i Rioja.

Fransk erfaring

På 60-tallet kjøpte familien også flere vinslott i Frankrike, og de fikk hjelp fra Emile Peynaud, som var en av Frankrikes mest anerkjente ønologer. Sammen startet de et stort prosjekt med å restaurere gårdene og omplante vinmarkene. Etter få år hadde de flere slott blant de mest anerkjente franske topprodusentene.

Prosjektet i Rioja kom først etter suksessen i Frankrike. I Rioja laget de vin som skilte seg klart fra de tradisjonelle produsentene i området som lagret vinene på eik i mange år. Marques de Caceres valgte å lage mer fruktdrevne viner ved å gjære drueskallene over lengre tid, og ved å ha kortere lagring på eikefat. De mente dette uthevet vinenes originale potensial fra druene og jorden.

Eksklusive viner

I tillegg til de mer kjente Crianza, Reserva og Gran Reserva variantene, har Marques de Caceres i senere år lansert to helt unike toppcuveer: Gaudium og MC som først utkom i 2003. Disse vinene er svært moderne viner som vi helt klart kommer til å se mye av fremover. Men de produseres i små kvanta og koster om lag det tredobbelte av en ”vanlig” Vendimia Seleccionada.

Smak og behag:

Navn: Marqués de Cáceres Vendimia Seleccionada 2001
Land/distrikt: Spania, Rioja
Produsent: Unión Viti-Vinicola
Pris: 106,40
Polnummer: 1372
Druer: 85% Tempranillo, 15% Graciano/Garnacha Tinta
Akoholstyrke: 13%
Vurdering: Mørk rød farge med fruktig duft og smak av røde bær. Hint av vanilje. Passer utmerket til de fleste kjøttretter.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:969
Grillmat.Kina.
Lavkarbo.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.