Martini Asti Nordmenns festfavoritt


Oppdatertdato: 2006-12-29 Tema: Musserende Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


I desember måned mangedobles salget av Martini Asti over hele landet. De fleste nordmenn som skåler med musserende i denne høytiden gjør det med italienske dråper fra den italienske byen Asti. Martini Asti har de siste årene vært Vinmonopolets mest solgte musserende vin og bærer Italias høyeste kvalitetsbeskyttelse D.O.C.G på sitt flaskebryst.

Nordmenn foretrekker musserende vin fremfor champagne når noe skal feires med velsmakende sprudlende drikke. Etterspørselen etter musserende vin øker over hele verden og står for cirka 6% av det totale vinsalget. Bare det siste året vokste Martini Asti med hele 5,8% på verdensbasis.

- Det er Martini Astis naturlige smak fra søte Moscato-druene som gjør den unik og lett å like for så mange, sier Marius Vesterby i Bacardi Martini Norge AS. Moscato-druen er en drue som under de rette forhold gir en blomster- og fruktaktig bouquet.

Martini Asti fungerer godt som festdrikke i et champagneglass eller som følge til kaker, bær, frukt, søte desserter, parmaskinke, bitter sjokolade og sterke oster.

Beste råvarene

Siden 1997 har Martini Asti kunnet smykke seg med kvalitetsstemplet D.O.C.G. (Denominazione di Origine Cottrollata a Garantia) den høyeste kvalitetsbetegnelsen på vin fra Italia. En garanti for at det er kun de beste råvarene som er brukt i produksjon av drikken.

Etter innføringen av de nye EU-direktive om sukkerinnhold på Vinmonopolet har Martini Asti blitt flyttet fra kategorien musserende vin og over til dessertvin kategorien, med tilhørende plassering hos Vinmonopolet.

Før servering skal Martini Asti oppbevares i kjøleskapet 4-5 timer. Den ideelle serveringstemperaturen er 8-10 grader. Flasken åpnes forskiktig. Server den musserende vinen i Coppa glass eller i et Flute glass, det fremhever opplevelsen av den livlige og enestående bouquet.

Fakta :

Martini Asti
Utvalg: Grunnsortimentet
Varenummer: 915
Alkohol:7,5%
Volum: 20 cl / 37,5cl / 75 cl / 150 cl
Pris : 36,90 / 60,40 / 103,30 kr / 204,90 kr

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:996Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.