
Lørdag 12. Januar lanserte Martini&Rossi, Martini Brut, en tørr musserende
variant av folkefavoritten og søsteren Martini Asti. Martini Brut er laget
av kvalitetsdruer fra Chardonnay, Sauvignon, Prosecco og Riesling. Ved hjelp
av en egen Charmat-metode gjøres vinen musserende. Dette blir den nye
folkechampagnen, sier Marius Vesterby i Bacardi-Martini Norge.
Martini Brut er en tørr musserende vin med fløyelsaktig smak og gir en
avsluttende tone av mandel. Smaken er ukomplisert og lett å like. Vi har
lenge ønsket å tilby et tørt alternativ til Martini Asti som år etter år er
bestselgeren innen sin kategori. Martini Brut har blitt meget godt mottatt
av bransjen og nå ser vi frem til å få tilbakemeldingene fra forbrukerne
selv. I både Italia, Sveits og Tyskland er Martini Brut et godt etablert
produkt.
Musserende vin fremfor Champagne
Nordmenn er glad i musserende vin. Når vi ønsker vin med den gode perlende
munnfølelsen velger vi oftest musserende vin fremfor Champagne. Champagne
står faktisk for kun 13 prosent av det totale markedet for musserende vin,
fortsetter Vesterby. Det er særlig når det er noe spesielt vi ønsker å feire
at vi velger å servere musserende vin til gjestene våre. Smellet fra korken
og den gode sprudlende vinen gir oss en spesiell stemning, forklarer
Vesterby.
Martini Brut har en lys strågul farge og har en lett bouquet med små hint av
gjær og ristet brød med et snev av mineraler.
Før servering skal Martini Brut oppbevares i kjøleskapet 4-5 timer. Den
ideelle serveringstemperaturen er 8-10 grader. Flasken åpnes forsiktig.
Serveres i Coppa glass eller i et Flute glass.
Martini Brut
Volum 70 cl
Pris 99,99 kroner
Produktet ble lansert i Vinmonopolets prøveutvalg 12. Januar, 2008
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:1256