Masi Brolo di Campofiorin 2005


Oppdatertdato: 2008-10-01 Tema: Rødvin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Storvin til storvilt

Masi tenkte nok ikke på norsk elg og rype da de lagde den første årgangen Campofiorin i 1964. Men man kunne nesten ha trodd det.

Masi ville lage en stor rødvin fra Verona som skulle være en mellomting mellom en enkel Valpolicella og den ”milde kjempen” Amarone. De kalte resultatet Campofiorin.

Patentert

Vinen ble fremstilt ved bruk av ripasso-metoden. Det innebærer at vinen tilsettes tørkede druer etter at den er ferdig fermentert. Dette setter i gang en andregangsfermentering, og resultatet er at vinen får mer aroma og mykere tanniner, noe som gjør seg spesielt godt til blant annet viltkjøtt.

Opprinnelig fremstilte man Campofiorin på en litt annen måte. Da helte man ferdig vin i restene etter Amarone-vinen, men Masi mener de har raffinert teknikken ved bruk av delvis tørkede druer. De har også tatt patent på metoden.

Toppvin

Campofiorin, som man kjenner den i dag, har eksistert siden tidlig på 1980-tallet. Brolo- som er en slags toppvin i serien, ble laget første gang i 1995 til feiringen av den 25. årgangen Campofiorin.

Brolo er en spesiell utgave av Campofiorin som spesielt reflekterer innholdet av lokale druer og teknikkene som brukes i produksjonen. Den har en imponerende duft med preg av tørket frukt som spenner fra kirsebærsyltøy til bjørnebær. Dette er en kraftig, men likevel fløyelsmyk og elegant vin med smak av kokt kirsebær, plommer og mørk sjokolade.

Brolo koster litt mer enn standardvinen, men er vel verd prisen på 175 kroner. Den lages fra de beste druene fra de originale Campofiorin-vinmarkene i Valgatara i Marano-dalen. Derav også navnet "Brolo" som betyr det samme som det franskmennene kaller "clos" - en liten vinmark som er gjerdet inn.

Unikt

Ifølge produsenten er vinene laget i tråd med den tradisjonelle Masi-stilen som har som mål å få mest mulig ut av distriktet ved bruk av lokale druesorter og ved hjelp av den helt unike produksjonsmetoden.

Campofiorin og Brolo di Campofiorin er de to vinene som regnes for å være Campofiorin-viner. Hvis prisen for en Brolo er for stiv: Standardvinen koster 40 kroner mindre.

Smak og behag

Navn: Masi Brolo di Campofiorin 2005
Land/distrikt : Italia/Veneto
Druer: 80 % corvina og 20 % rondinella
Varenummer Vinmonopolet: 33217 (testutvalg)
Pris: 174,90 kroner
Produsent: Masi Agricola
Karakteristikk : Rubinrød farge. Behagelig aroma av kirsebær, plommer og mokka. Rund og silkemyk smak med myke tanniner. Innsalg av fat og kaffe.
Best til: Pastaretter med kraftige sauser. Rødt kjøtt og viltkjøtt.Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1415


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.