Masi Passo Doble 2006


Oppdatertdato: 2007-10-31 Tema: Rødvin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Fyldig dansevin

Om det skyldes dansefeberen som herjer landet, vet vi ikke. På vinmonopolet får du i alle fall knallgod argentinsk dans på flaske.

Det spesielle med Masi Passo Doble 2006, som med mye av Masis øvrige vin, er at den er fermentert to ganger. Derav navnet Passo Doble. Først gjæres druesaften 16 dager med skallkontakt og deretter 15 dager på bunnfall, tilsatt en del tørkede corvinadruer.

Argentinsk vri

Masi, er i første rekke kjent som spesialist på produksjon av typiske viner fra Veneto-regionen i Italia. Da de ønsket å utvide til andre land, falt valget til slutt på tangolandet Argentina, og Tupungatodalen i Mendoza. Her plantet de italienske druer men satset også på lokal Malbec.

Et viktig kriterium var at vekstvilkårene skulle være kompatible med de som er typiske for lokale druer i Veneto.

Masi Passo Doble er laget i tråd med den tradisjonelle Masi-filosofien som i Italia har som mål å få mest mulig ut av distriktet ved bruk av lokale druesorter og ved hjelp av den helt unike produksjonsmetoden. Det gir vinen blant annet et spesielt preg av tørket frukt.

Hovedsortiment

Vi har også testet tidligere årganger Masi Passo Doble. Nytt i år er at den er flyttet til Vinmonopolets hovedsortimentet. Kanskje vi kan takke dansen for det?

Smak og behag:

Navn: Masi Passo Doble 2006
Land/distrikt: Mendoza/Argentina (Tupungato)
Produsent: Masi Agricola
Pris: 129,90 kroner
Polnummer: 41823 (hovedsortiment)
Alkohol: 13,5 %
Druer: 62 % malbec, 30 % corvina, 8 % merlot
Karakteristikk: Dyp rød farge. Intens aroma preget av mørke bær og pepper. I munnen er de velstrukturert med god frukt, tørket frukt og krydder. Tanninene er myke, og elegante, og smaken sitter lenge.
Passer til: Lam, ost. Tåler også litt flesk.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1218
Info.Kjøttdeig.
Sommermat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.