Mat og drikke framfor sol i ferien


Oppdatertdato: 2009-07-18 Tema: Sommer Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Dag Øyvind Olsen


Oslo (NW): Nordmenn som skal på utenlandsferie prioriterer god mat og drikke foran sol og varme.
Det viser en stor reiseundersøkelse TNS Gallup har utført for Europeiske Reiseforsikring.

– Sol og varme kommer høyt opp på folks prioriteringsliste når vi skal på ferie til utlandet. Med tanke på at det vanligvis er ustabilt sommervær i Norge, er det som forventet, sier Emma Elisabeth Vennesland, assisterende informasjonsdirektør i Europeiske Reiseforsikring.
Mer overraskende er det at mat og drikke er det viktigste for nordmenn på ferie, og at dette er like viktig for alle aldersgrupper.

– God mat og drikke prioriteres av ni av ti som skal på utenlandsferie. Mange velger ferieland nettopp på grunn av mulighet for god mat og drikke. Frankrike og Italia er favorittland for matglade nordmenn, viser undersøkelsen. Det er i tråd med den økte interessen for mat og matlaging i Norge, som vi ser med alle matprogrammene på TV, sier Vennesland.

Vi ønsker komfort

Komfort scorer også høyt. Syv av ti nordmenn mener god service og komfort er viktig på utenlandsturen i sommer.

– Det er interessant å merke seg at dette er noe lavere enn tilsvarende undersøkelse i 2008. Finanskrisen kan ha ført til at holdningene har endret seg noe til det som koster penger, sier Vennesland.
Trygghet i forhold til konkurs er viktig for seks av ti reisende.

– Konkurser, som i flyselskapet Sterling, har nok ført til at flere tenker seg om før de bestiller ferien. Ingen ønsker å få ferien spolert ved å bli stående igjen på flyplassen, sier Vennesland.

Følg enkle råd

Alle de tradisjonelle sommerreisemålene i Europa er kjent for god mat, enten det gjelder Spania, Hellas, Tyrkia, Frankrike eller Italia.
Men Vennesland maner til en viss forsiktighet.

– Risikoen for å bli matforgiftet er høyere i flere av disse landene enn i Norge.
Undersøkelser fra Europeiske viser at det er store forskjeller når det gjelder mathygiene. Det er fire ganger større risiko for å bli matforgiftet i land som Tyrkia, Egypt og Tunisia enn i Hellas, Spania og Italia.

– Håndhygiene er viktig og vask derfor hendene ofte. Drikk flaskevann, og vær forsiktig med buffetmaten for å unngå at ferien går i ’’dass’’, sier Emma Elisabeth Vennesland.
Reiseundersøkelsen er en årlig undersøkelse TNS Gallup gjennomfører for Europeiske Reiseforsikring.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1651Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.