Matblogger fikk ærespris


Oppdatertdato: 2011-12-15 Tema: Hverdagsmat Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Tom Haga/Det Norske Måltid


Oslo (NW): Ingen sprer mer matglede i Norge enn bloggeren Trine Sandberg, mener juryen for den nyopprettede æresprisen Årets Matgleder.
I helgen kunne den aktive matbloggeren motta prisen som den aller første i historien. Overrekkelsen skjedde under Matgallaen i Stavanger.
Trine Sandberg er 47 år og bosatt i Lørenskog i Akershus. Til daglig jobber hun som jurist i Utdanningsdirektoratet, og er selvlært innen matlaging. Bloggingen startet hun med i 2007.

– Da jeg begynte å legge ut matstoff på nettet var det først og fremst for å samle og systematisere oppskrifter for min egen og familiens del. Det viste seg snart at også mange andre var interessert. Etter hvert har dimensjonene blitt større enn jeg kunne drømt om, sier den glade vinneren.
Nå består TrinesMatblogg.no av mer enn 900 oppskrifter som spenner fra enkel, sunn hverdagsmat til festmiddager og bakst. Nettstedet har 4000 unike brukere og besøkes 5000 ganger daglig.

Inspirasjonskilde

– Trine har vært en virkelig pioner innen matblogging, og er antakelig den mest populære innen sitt felt i hele Norge. Hun er en stor inspirasjonskilde for folk flest, vet å verdsette gode råvarer og viser stor respekt for kokkekunsten som fag, sier juryformann og Bocuse d’Or-vinner Geir Skeie.
Det er opplysningskontorene i landbruket som har gått sammen om å hedre Årets Matgleder. Alle har kunnet foreslå kandidater på hjemmesider og Facebook-sider.
Forslagene er deretter vurdert av en fagjury som i tillegg til Trine Sandberg pekte ut Bondens Marked og TV-kokken Eyvind Hellstrøm som finalister.

– Utmerkelsen Årets Matgleder forutsetter at man har nådd ut til mange og spredd matglede på en nytenkende måte. Vinneren må også ha gode matfaglige kunnskaper og en positiv holdning som bidrar til utviklingen av det norske kjøkken. Alt dette fant vi hos Trine, sier Geir Skeie.

Til Svalbard

Nå kan Årets Matgleder 2011 innkassere en flott reisepremie i form av tur til Svalbard for to personer.

– Det blir en kjempeopplevelse, og ganske sikkert inspirerende rent matfaglig også, ettersom premien inkluderer et besøk på den eksotiske gourmetrestauranten Huset i Longyearbyen, sier Trine Sandberg.
Som ledsager har hun allerede invitert med seg ektemannen Viggo.

– Hjemme er det ofte han som tar seg av oppvasken. Nå fortjener også han en hyggelig tur. Jeg gleder meg veldig til å spise på Huset med ham.
Initiativtakerne til prisen er Melk.no, Opplysningskontoret for Meieriprodukter, Opplysningskontoret for brød og korn, Opplysningskontoret for frukt og grønt og MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2353
Norsk mat.Kina.
Wok.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.